Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az emberhátrány sem fogta meg az Egert

Megszakadt egy sorozat: Az egriek tizenöt bajnoki után tudtak ismét három pontot szerezni. A Kaposvár hiába ért el két kapufát is, ezúttal pont nélkül maradt.

Vácon mindössze hatvan(!) – ez idei szezon negatív rekordja – érdeklődő volt kíváncsi, hogy mire megy egymással az albérletben játszó Eger és a stabil középcsapattá vált Kaposvár.  Az első félidő elején amolyan kóstolgatás zajlott a pályán, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, ami meg is látszott az összképen. Egy Pavlovic fejestől, egy Horváth helyzettől és egy Balázs lökettől eltekintve semmi érdemleges nem történt az első fél órában, hogy aztán egy Farkas Ádám szabadrúgás utat találjon Hajdúch kapujába. Ezzel a góllal vezetéshez jutott a “hazai” csapat. A maradék időben mezőnyjáték folyt kényszerű cserével fűszerezve: Kovács Olivért kellett sérülés miatt lecserélnie Prukner Lászlónak. Fordulás után előbb Waltner bombázott fölé hat méterről, majd Jiri Kabele második sárgáját begyűjtve emberelőnybe került a Rákóczi, ám majdnem az Eger növelte előnyét Németh Norbert révén. Ezután előbb Vrucina szabadrúgását terelte kapufára Sztankó, majd Oláh lövésénél segített ismét a váci kapufa. A második kapufának köszönhetően sündisznóállásba vonultak a piros.kékek, és  olyannyira jól tették, hogy egy-egy kontrából kis híján újabb gólt szereztek, ám előbb Horváth Zoltán majd Koós Gábor is csak centikkel tévesztett. Az egriek legutóbb a Debrecen ellen tudtak győzni még valamikor az ősz elején. Ezzel a sikerrel önbizalmat, és erőt gyűjthet a hevesi együttes a hátralévő fordulókra, hátha sikerül a csoda. A Siófok már elkezdte, úgy látszik az egriek sem szeretnének lemaradni. Megérdemelt egri sikerről beszélhetünk.

Eger – Kaposvár 1-0 (1-0)
Vác, 60 néző, vezette: Veizer Roland

Eger: Sztankó – Balog Zs., Mecinovic, Koné – Koós (Zvara, 90.), Kabele, Preklet, Buacs, Farkas Á. – Németh N. (Albert Á., 77.), Horváth Z. (Palásthy N., 89.)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Hegedűs D., Kovács O. (Addo, 44.), Jánvári (Vrucina, 58.) – Pavlovic, Pedro, Safaric (Haruna. 79.), Balázs B. – Oláh, Waltner

g.: Farkas Á. (34.)
s.: Kabele (3.), Addo (55.), Buacs (75.), Pedro (83.)
kiállítva: Kabele (52., második sárga lappal)

Gavalovits Sándor