Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tahiti: Büszkén veszítettünk…

Csütörtök este a 2013-as Konföderációs kupa csoportköreinek a második fordulójában az óceáni kis sziget nemzeti válogatottja Spanyolország legjobbjai ellen lépett pályára, a Maracana arénájában. Már a mérkőzés előtt is tudni lehetett a meccs végkimenetelét, azonban nem sokan gondolták, hogy az ibériaiak még felforgatott csapattal is tízet rúgnak a nagyobb elhivatottsággal, mint futballtudással rendelkező válogatottnak.

A mérkőzés után Tahiti szövetségi kapitánya állt a sajtók rendelkezésére és elmondása szerint nagyon büszke a fiaira és egyáltalán nem éli meg csalódásként ezt a hatalmas zakót.

,,Elég nehéz feladat áll a játékosok előtt egy ilyen meccsen, amikor tíz góllal kikapunk, de a játékosaim tényleg mindent beleadva próbáltak játszani, mindent megtettek a pályán. Fergeteges támogatást kaptunk a Maracana közönségétől, ami nagyon jó érzéssel tölt el. Megszerettük volna nyerni a Brazil szurkolók szívét, amit úgy vélem sikerült is. Bár 10-0-ra elvesztettük a meccset, a szurkolók szívét azonban elnyertük. Köszönjük.”– Mondta Eddy Etaeta, az óceániak szövetségi kapitánya.

,,Híresebbek vagyunk Brazíliában, mint saját hazánkban. Bízok benne, hogy mire haza megyünk a tahiti szurkolók és emberek is elismernek minket. Tudjuk, hogy nem könnyű, sőt lehetetlen versenyezni ilyen csapatokkal. De részt vettünk és levonjuk a tanulságokat a jövőre nézve.”– Zárta gondolatait a szakmenedzser.

Hatalmas nagy tisztelet az óceáni válogatottnak és mi innen Magyarországról, a Foci Club nevében kívánunk nekik, minél sikeresebb mérkőzéseket.

Lakatos Miklós