Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MOL-Női Magyar Kupa: Örökrangadót rendeznek a döntőben

A két elődöntőben egy sima és egy szoros mérkőzésen alakult ki a finálé párosítása. Az MTK Dorogon gálázott, míg a Ferencváros majdnem elherdálta tetemesnek mondható előnyét.

Pádár Anita (kékben) kezdte a gólfesztivált Dorogon. – facebook.com/MTKcsajok

Sorrendben az MTK lépett leghamarabb pályára. A címvédő Dorogon vendégszerepelt szombaton délelőtt, és ami külön pikantériát adott a párosításnak, Medgyes Péter személye. Az MTK trénere ugyanis Dorogról származik, így számára különleges volt ellenfélként visszatérni a Buzánszky Jenő-stadionba. A mérkőzés előtt is esélyesebbnek számított a fővárosi együttes, ámde Medgyes Péter óvatosan fogalmazott a héten, hiszen az NB II. keleti csoportjának éllovasáról beszélünk.

A meccs azonban rögvest megváltozott a kezdőrúgás után: A dorogi középkezdés után mintegy 20(!) másodperc kellett Pádár Anitának, hogy megszerezze a vezetést a kék-fehéreknek. Nem sokkal később már kettő volt közte. A második minutumban ugyanis Nagy Lilla adott középre, és a kapu előtt felszabadítani igyekvő Papp Petra sodorta saját hálójába a labdát. A két gyors gól megadta a továbbiakra az alaphangot. Az MTK futballozott fölényben, ám olykor a dorogi lányok is el-eljutottak Szőcs Réka kapujáig, ám gólt nem tudtak elérni. A félidő hajrájához közeledve Méry Rita is feliratkozott a góllövők közé. A támadó Pádár beadását fejelte Farkas Katalin kapujába.

A szünet után gyorsan növelte előnyét a vendégegyüttes, ezúttal Pádár Anita talált be, majd rögvest le is cserélte az elnyűhetetlen támadót Medgyes Péter. A folytatásban is inkább a kék-fehérek domináltak, de sok esemény már nem is történt, hiszen eldőlt a továbbjutás. A végére azért Nagy Lilla még belőtte az ötödiket biztos, ami biztos alapon. Megérdemelt sikert aratott a címvédő, akiket a találkozó után a helyi művelődési házban látott vendégül a Diófa.

Dorogi Diófa – MTK Hungária 0-5 (0-3)
Buzánszky Jenő stadion, 300 néző, vezette: Faragó Miklós (Molnár István, Révész Csilla)
Dorog: Farkas Katalin – Dominka Nagyová, Papp Petra, Csepregi Gabriella, Tenczel Csilla (Tari Tímea, 82.) – Koch Fruzsina, Gőbölös Gabriella (Bárczi Katalin, 82.), Pintér Violetta, Nagy Ágnes – Várkonyi Orsolya, Karina Andrusková
MTK: Szőcs Réka – Vesszős Mercédesz (Tatai Krisztina, 47.), Demeter Réka, Tell Zsófia, Szabó Zsuzsanna – Palkovics Nóra, Hummel-Smuczer Angéla, Pádár Anita (Nagy Alexandra, 50.), Nagy Lilla – Méry Rita (Somogyi Sára, 71.), Csányi Diána
g.: Pádár (1., 47.), Papp P. (2., öngól), Méry (39.), Nagy L. (79.)
s.: Várkonyi O. (31.), Pintér V. (85.) ill.: Demeter (11.), Pádár (24.)

Ünnepelhet a Fradi, döntőbe jutott a fiatal brigád. – noilabdarugas.hu (archív)

Vasárnap délután a Népligetben rangadónak ígérkező Ferencváros – Viktória Szombathely találkozót rendeztek. Előzetesen mindenki szoros mérkőzésre számított, de a szünetben úgy tűnt, a Ferencváros könnyedén győzi le Mittelstiller Csaba lányait, ám, hogy nem így alakult, részben magának is köszönhette a zöld-fehér csapat. Agilisan kezdtek a fiatal hazaiak, már a negyedik percben gólt szerezhettek volna, ha Giovanna de Oliveira elől nem szedi fel a remekül kilépő Dömsödi Petra a labdát, hogy aztán két Viktória lehetőséget jegyezhessünk fel, igaz a második volt veszélyesebb, azonban Németh Júlia a helyén volt, és szépen kapta le a labdát Nagy Dóra emelése után. Az első negyedóra mezőnyben inkább a Ferencvárosé volt, több szemre is tetszetős megoldást láthatott a kilátogató mintegy százötven érdeklődő. A negyedóra leteltekor éppen Kaján passzolt középre, de lövésig már nem tudott eljutni a zöld-fehér együttes. Támadásban maradt Dörnyei Balázs együttese, és végül gólokban is megmutatkozott. Előbb Giovanna kényszerítőzött Szabó Viktóriával, és szépen gurított a bal alsóba. Majd ugyanő egy rosszul hazafejelt labdát kísért be az üres kapuba. Egy perccel később Kaján Zsanett remek egyéni alakítás után növelte háromra az előnyt, amely lehetett volna nem sokkal később négy is, ha Giovanna beadására érkezők kicsit pontosabbak, így azonban a labda épphogy elkerült Dömsödi kapuját. Hogy legyen izgalom a második félidőre, arról Heike Manhart gondoskodott. Az osztrák védő szöglet után az ide-oda pattogó labdát lőtte tizennyolcról a kapuba. Az első játékrészt Zeller Dóra lövése zárta. A második játékrészben agresszívebben kezdett a szombathelyi együttes, melynek révén egy gólra feljöttek a vendégek. Igaz, a zöld-fehérek majdnem betaláltak a félidő elején, de Dömsödi Petra a védői segítségével védeni tudott. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, megbosszulta magát a kihagyott ziccer. A Viktória végezhetett el szabadrúgást, melynek eredményeként Szakonyi Emese hozta vissza a reményeket. Azonban a Ferencváros a helyzeteit továbbra is kidolgozta, de előbb Giovanna beadását ütötte ki Dömsödi, amit pedig Szabó Viktória lőtt fölé. Negyedórával a vége előtt Zeller lépett ki, Dömsödi azonban bravúrral védeni tudott, ezt követően kisebb tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, eredménytelenül. Majd egy téves ítélet fosztotta meg az újabb lehetőségtől a Fradit. Kaján Zsanett ugyanis hiába kapott remek labdát a balszélen, az asszisztens lest jelzett, pedig a fiatal csatár a védők vonala mögül indult. A végjátékban egyre inkább nyomás alá került a Fradi, de a védők megoldották a feladatukat, így az összkép alapján megérdemelten jutottak a Magyar Kupa döntőjébe.

Ferencváros – Viktória Szombathely 3-2 (3-1)
Népligeti sportcentrum, 150 néző, vezette: Király Szilveszter (Laklia Ágnes, Gyöngy Krisztina)
FTC: Németh Júlia – Nagypál Fatima (Viczai Katalin, 67.), Szabó Dorottya, Madarassy Kitti (Bokor Adrienn, a szünetben), Vőfély Noémi – Szabó Viktória, Bognár Enikő – Diószegi Fanni (Gruber Brigitta, 83.), Zeller Dóra, Kaján Zsanett – Giovanna de Oliveira
Viktória: Dömsödi Petra – Tischler Fruzsina, Ferencsik Evelyn, Heike Manhart, Tóth Alexandra – Marsai Nikoletta (Magyarics Zoé, 59.), Szakonyi Emese, Harsányi Andrea, Vörös Viktória – Németh Loretta, Nagy Dóra (Széles Viktória, 77.)
g.: Giovanna (26., 32.), Kaján (33.) ill.: Manhart (41.), Szakonyi (55.)
s.: Vőfély N. (62.), Kaján Zs. (84.) ill.: Ferencsik (39.)

MOL Női magyar kupa döntő:
2014. május 13., kedd
Ferencváros – MTK

A női kupadöntőt május 13-án, a férfi Ligakupa fináléja előtt rendezik. A helyszín a Diósgyőr – Ferencváros eredményétől függ. A hölgyek MK-döntője is látható lesz a televízióban, hiszen a Sport TV ismét közvetít.

Gavalovits Sándor