Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Langyos döntetlen Sóstón

Az utolsó mérkőzését játszotta albérletben a Puskás Akadémia, ezúttal a PMFC ellen.

Szakály Dénes (jobbra) szerzett vezetést. – pfla.hu

Az előzmények tudatában a döntetlen tulajdonképpen bravúrként értékelhető, ugyanis a Puskás Akadémia védelme majdhogynem teljesen hiányzott sérülés, eltiltás miatt. Ennek orvoslására a szezon hátralévő részére leigazolták a felcsútiak Szélesi Zoltánt, aki Újpestről távozott botrányos körülmények között, és a Pécs ellen azonnal a kezdőben kapott helyet.

Ami a találkozót illeti, a „hazaiak” kezdtek aktívabban, és ennek már a hatodik percben eredménye lett. Danijel Romic csúszott rá Tischler lábára a büntetőterületen belül, aminek következtében tizenegyest rúghatott a Puskás Akadémia, Szakály Dénes nem is hibázott. A gól után megélénkült a pécsiek játéka, a gól azonban csak nem akart összejönni. Egy Mohl Dávid lövéstől eltekintve nem voltak veszélyesek, mígnem a huszonnegyedik percben Pölöskey fordult le Vaszicskuról, és gurított a jobb alsóba, ezzel kialakítva a végeredményt. Bár a pécsi támadó nem sokkal később fejelhetett, Hajdúch bravúrral szedte ki a labdát, és ez jelt adott a felcsútiaknak, akik újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, eredmény nélkül. Pedig Szélesinek, Tischlernek három ízben valamint Czvitkovicsnak is akadt próbálkozása.

A második félidőben a Pécs kezdett lövéssel, de aztán ismét a kék-sárgák irányítottak, de továbbra sem ment a góllövés, miután egyre több hibával futballoztak a csapatok, így végül igazságos döntetlen született. A krónikához tartozik, hogy a nyolcvannegyedik percben második sárga lappal kiállították Pölöskey Pétert, de az Akadémia nem tudta kihasználni az emberelőnyt.

Puskás Akadémia – Pécsi MFC 1-1 (1-1)
g.: Szakály D. (6., 11-esből) ill.: Pölöskey (24.)
kiállítva: Pölöskey (84., második sárgával)

Gavalovits Sándor