Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Duplán nyerő fogás volt ma a milánói! + Videók!

A húsvéti ünnepnek köszönhetően kivételesen szombaton örülhettünk az olasz futball dömpingjének, lévén az itáliai egy különösen vallásos nép. Ma mindkét milánói sztár(?)csapatra fontos meccs várt. Persze eközben még egy raklapra való gárda is a pályán küzdött hol az életéért, hol a becsületéért.

www.gazetta.it

Serie A; 34. forduló – Szombat
Parma – Internazionale 0-2
Gólszerzők: Rolando (48. perc), Guarín (89.)
Hatalmas jelentőségű meccsen van túl az Inter együttese. A „Nerazzurrik” a Partma otthonából hozták el a három pontot, akik eddig a legnagyobb veszélyt jelentették Walter Mazzarri tanítványaira, az Európa Liga indulást illetően. Pedig a hazaiak, főleg az első félidőben nagyon jól tartották magukat, sőt: a szünet előtti hajárbna akár döntő szúrást is bevihettek volna az Internek, ám Antonio Cassano büntetőt rontott. És ahogy az lenni szokott, kiváltképp egy kiscsapat esetében, ez megbosszulta magát, és a második 45. percben a látogatók kétszer is betaláltak.

AC Milan – Livorno 3-0
Gólszerzők: Balotelli (43. perc), Taarabt (51.), Pazzini (83.)
A korábbi, négyes zakó sorozatot egy döntetlennel szakította meg a Milan, azóta pedig már zsinórban az ötödik bajnokiját nyerte meg a Seedorf-legénység. A szakmát még éppen csak tanulni kezdő holland mester a jelek szerint rátalált a helyes útra, és még annak is felcsillant a reménye, hogy a nemzetközi kupaindulásra vezesse tanítványait.

Udinese – Napoli 1-1
Gólszerzők: Fernandes (54. perc), illetve Callejon (39.)
Udinében bukott el a Napoli, mert bár a szinte végig ikszre hajtó fekete-fehérek ellen nem szenvedtek vereséget Hamsíkék, a döntetlennel gyakorlatilag kiszálltak az ezüstéremért zajló harcból. Persze Benítezékenk aligha a medál fénye fog számítani, hanem az, hogy a harmadik hely megszerzésével kicsit hamarabb kell kezdeniük a felkészülést, az augusztus végi Bajnokok Ligája selejtező miatt. Kellemes gondok? Talán.

Lazio – Torino 3-3
Gólszerzők: Mauri (42. perc), Candreva (61.-büntetőből, 90+4.), illetve Kurtic (52.), Tachtidis (67.), Immobile (89.)

Genoa – Cagliari 1-2
Gólszerzők: De Maio (3. perc), illetve Sau (37.), Ibarbo (82.)

Atalanta – Hellas Verona 1-2
Gólszerzők: Denis (87. perc), illetve Donati (53.), Toni (72.)

Catania – Sampdoria 2-1
Gólszerzők: Leto (45. perc), Bergessio (63.), illetve Okaka (60.)

Chievo – Sassuolo 0-1
Gólszerző: Berardi (40. perc)

Balogh József