Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Euroamericana: Monacói négyes a kolumbiai bajnok ellen – videóval

Folytatódott a 2014-es Copa Euroamericana küzdelemsorozata, s egyben az AS Monaco kolumbiai túrája. A hercegségiek a Junior FC ellen aratott egy gólos győzelmet követően a regnáló bajnok Atletico Nacional ellenében léptek pályára, s arattak magabiztos győzelmet, igaz a végén majdnem meleg lett a pite.

Kép Forrása: monacobr.com

Atletico Nacional – AS Monaco 2-4 (0-3)
G: Trellez (63.), S. Perez (88.) ill. Martial (6.), Berbatov (16.), Fabinho (39.), Y. Ferreira (90+2.)

Ezúttal nem kellett egy félidőt várni a Monaco első találatára, a mindössze 18 esztendős francia tehetség Martial egy remekül végigjátszott támadás végén talált a kapuba, adta, majd visszakapta a bogyót. Az első negyed óra végén aztán Berbatov talált a kapuba egy kipattanót követően. A félidőre három gólos előnnyel vonulhattak a hercegségiek, erről pedig a 20 esztendős brazil tehetség Fabinho gondoskodott, a jobb oldali védő csatárokat megszégyenítő módon és magabiztossággal lépett ki és lőtt a kapuba.

A második játékrész 63. percében aztán a hazai csapat is betalált Trellez révén, akinek csak be kellett passzolnia a játékszert az üresen tátongó kapuba. A végjáték aztán izgalmasra sikeredett, a 88. percben felzárkózott egyre a Nacional, miután Sebastián Perez is a kapuba talált. A végszó azonban az európaiaké volt, a hosszabbításban Ferreira lőtte ki a bal alsót ezzel beállítva a végeredményt.

Európa ezáltal 2-0-ra vezet összetettben a Copa Euroamericana 2014-es kiírásában, az AS Monaco bemutatkozott Kolumbiában, most pedig átadja a stafétát a Fiorentina csapatának, mely két nap múlva az Estudiantes vendégeként lép majd pályára.

A 2014-es Copa Euroamericana menetrendje:
Junior FC – AS Monaco 0-1
Atletico Nacional – AS Monaco 2-4
Estudiantes – Fiorentina 07.26.
Alianza Lima – Valencia 07.26.
San Jose – Atletico Madrid 07.28.
Universidad Catolica – Valencia 07.30.
Club America – Atletico Madrid 07.31.
Palmerias – Fiorentina 07. 31.
U. de Deportes – Fiorentina 08.03.

Arrow