Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FootGolf: Íme a magyar bajnokság összetett állása

Egyre közelebb kúszik az aranyéremhez a junior, illetve a felnőtt kategória éllovasa, míg a senioroknál továbbra is hatalmas a küzdelem. Múlt hétvégén, pontosabban vasárnap került megrendezésre a Footgolf Országos Bajnokság 2014-es kiírásának 5. fordulója, nézzük meg, hogyan alakultak kategóriánként az összetettek.

A Férfi Felnőtt kategóriában a listavezető Lengyel Béla visszatért a tőle megszokott ösvényre, mely győzelmet jelentett. Előnyét újfent 30 ponttal növelte csapattársa és üldözője Bihary Péter mögött, aki ezúttal harmadikként ért célba. A versenynap meglepetését Kálló István okozta, aki besettenkedett a dobogó második fokára és 85 pontot tett zsebre. Lengyel Bála magyar bajnoki címét lassan elkönyvelhetjük, az ellenfeleknek, csupán matematikai esélye maradt arra, hogy beérjék őt. A dobogó másik két fokáért, főként a harmadik helyért azonban nagy a verseny, jelenleg az FTC Footgolf versenyzője Bogár Krisztián van előnyben, ám csapattársa az igen egyenletes teljesítményt nyújtó Varga Gábor nem sokkal van lemaradva. Mögöttük pedig még 4-5 versenytő van, aki egy-egy jobb eredmény elérésével még odaérhet.

Senior kategóriában immáron az ötödik nyertesnek gratulálhattak a szervezők, továbbra sincsen olyan játékos, aki kétszer tudott volna nyerni, ezáltal pedig roppant izgalmas az összetett, melyet a másodikként végző Pivacsek Antal továbbra is vezet, sőt növelni tudta előnyét riválisaival szemben, ugyanis a második helyezett Ivánkovics Zoltán 58, míg Korolovszki Gxörgy csupán 46 pontot gyűjtött. Utóbbi ezzel előzést hajtott véghez, maga mögé utasítva az eddigi harmadik Pandur Jánost, akinek sem sikerült túl fényesen ez a verseny. Ezáltal Kókai Ferenc is hátrébb csúszott, míg a győztes Dombay Zsolt hét helyet javítva immáron hatodik, s a mezőny mögötte is roppant sűrű. Ebben a kategóriában semmit sem jelenthetünk ki, még minden megtörténhet.

Junior kategóriában újfent az élen végzett Kiss Roland, aki Lengyel Bélához hasonlóan hatalmas előnyre tett szert, üldözője Kókai Bence előtt ezúttal 25 ponttal növelte előnyét, mely három fordulóval a vége előtt 121 pont. A harmadik helyet továbbra is őrzi Juhász Donát aki csupán két versenyen vett részt, ám mindkettőt győzelemmel abszolválta. A juniorok mezőnye ezúttal igen csak foghíjas volt , csupán hárman indultak.

A nőknél a FociClub.hu Footgolf Team versenyzője Ujvári Izabella hibátlan teljesítménnyel 300 ponttal vezet.

Arrow