Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Megvan Frank Lampard új csapata

Az MLS-ben jövőre első ízben induló új klub a New York Red Bulls városi riválisa a New York City FC hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette be Frank Lampard szerződtetését.

A Chelsea mezét 13 esztendőn át viselő 36 esztendős középpályás így egy csapatban játszik majd az FC Barcelona korábbi csillagával a spanyol válogatott gólrekorderével David Villával, akit már korábban szerződtetett a klub.

Lampard 626 tétmérkőzésen öltötte magára a Chelsea címerével ellátott mezt, s ez idő alatt 208 gólt és 153 gólpasszt jegyzett. Az angol válogatottban 106-szor lépett pályára, könnyen elképzelhető, hogy a New York City FC lesz profi pályafutásának utolsó klubja.

A felek két éves kontraktust kötöttek egymással, arról nincsen információ, hogy ez egyébként szabadon igazolható középpályás aláírási pénz kapott-e. Ami a fizetést illeti, a felek 90 ezer fontban állapodtak meg heti szinten, mely egy évre átszámítva 4,32 millió fontot tesz ki.

“A pályán és a pályán kívül is vezére akarok lenni ennek a csapatnak. A célom, hogy a New York City FC olyan csapat legyen, amelyre minden New York-i lakos büszke lehet.” – Frank Lampard

Arrow