Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Bajba került a Napoli – videóval

A Bajnokok Ligája play-off körében az egyik leginkább várt párharc döntetlent hozott, amíg a Leverkusen, ha nehezen is, de nyert Dániában.


Napoli – Athletic Bilbao 1-1 (0-1)
Napoli:
 Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos – Jorginho, Gargano – Callejón, Hamsik (Michu 78.), Insigne (Mertens 60.)  – Higuaín
Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga – Iturraspe (Morán 88.), Rico – Susaeta (Gómez), Benat (San José 75.), Muniain – Aduriz
G: Higuaín (68.) ill. Muniain (41.)
Sárga: Jorginho (10.) ill. Gurpegi (72.), Balenziaga (75.)

Az olaszok kezdték aktívabban a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottak. A 2. percben Higuaín beadása után Callejón fejelhetett, de nem talált kaput, csak úgy, mint Hamsik, aki 2 perccel később próbálkozott. A 7. percben Insigne tüzelt, de ő sem találta el a célt. A 29. percben aztán a vendégek is veszélyeztettek, Laporte fejelt mellé egy szögletből, 4 perccel később pedig már Aduriz fejelt, de Rafael védett. A 41. percben aztán De Marcos száguldott el a jobb oldalon, centerezett, Muniain-on pedig nem volt senki, így a fiatal spanyol könnyen a hálóba passzolt.
A második félidőben is a baszkok előtt adódott az első helyzet, Albiol rosszul fejelt ki egy labdát, Rico pedig habozás nélkül visszalőtte, de Aduriz beletette a lábát, így a labda elkerülte a kaput. Ezután gyűrték egymást a felek, de komoly helyzet nem volt, leginkább azért, mert Higuaín állandóan lesre futott. Az argentin azonban a 68. percben villant, Hamsik löbbölését tökéletesen vette át, elment 3 védő mellett is, majd kilőtte a hosszút. 2 perccel később meg is fordíthatták volna a meccset az olaszok, de Callejón ordító ziccerben rontott, így maradt az 1-1. A 81. percben a csereként beállt Michu-nak lettt volna egy lehetősége, ha nem passzol lövés helyett, amikor üresen volt a kapuval szemben 10 méterre attól. A Napoli megnyomta a meccs végét, Mertens lövését védte Iraizoz 1 perccel később. A belga 5 perccel a vége előtt megforgatta a védőjét, beadta, de Higuaín lövését hatalmas bravúrral védte Iraizoz. 1 perccel később aztán elaludt a baszk védelem, így az argentin klasszis kis híján megszerezte második gólját is, de fölé bombázott közvetlen közelről. A 93. percben aztán San José fejelhetett tisztán, de pont Rafael kezébe sikerült irányítania a labdát. Az idegenbeli 1-1-gyel mindenképp a Bilbao lehet boldogabb, hiszen így megvan a nagyon fontos idegenben lőtt gól.


Napoli 1-1 Ath. Bilbao (All Goals) 19-08-2014… by Vizyeo

Koppenhága – Leverkusen 2-3
G: Jörgensen (9.), Amartey (13.) ill. Kießling (5.), Bellarabi (31.), Son (42.)

Nagyon izgalmas meccset játszott egymással a Koppenhága és a Leverkusen csapata, Kießling góljával a vendégek szereztek vezetést, de a hazaiak fordították, amit a németek fordítottak meg, így már az első félidőben kialakult a végeredmény. A Gyógyszergyáriak új igazolása, Hakan Calhanoglu, 2 gólpasszal vétette magát észre. A vendégek összességében végig jobban játszottak, 15 lövésükből 9 kaput talált, míg a túloldalon ez az arány 9-ből 3. A Leverkusen tehát a továbbjutás kapujában van, de nem szabad lebecsülniük a dánokat, mert akkor akár még komolyan meg is éghetnek.