Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 2. forduló: Döntetlen Felcsúton, kikapott a címvédő

Két mérkőzéssel rajtolt a második forduló az élvonalban. Felcsúton két vesztes csapat találkozott, míg Kispesten az MTK ismét legyőzte a Debrecent.

Horváth Zsolt volt az MTK nyerőembere. – fotó: nso.hu

Mind a Puskás Akadémia, mind a Pécs feledtetni akarta a múlt heti vereségét, nos, az iramra nem lehetett panasz, a színvonalra annál inkább. Játék helyett inkább a küzdelem dominált, és hiába futballozott némi mezőnyfölényben a hazai együttes, a hetedik percben értékesített tizenegyesen kívül nem sok minden történt a játékrész hajrájáig. A harmincnyolcaik percben Márkvárt távoli lövésével egálra hozta a Pécs az első félidőt, előtte azonban akadt egy vitára okot adó szituáció: Pölöskey Péter esett el Szélesi szorításában, kívülről úgy tűnt, a büntetőterületen belül, Solymosi Péter azonban csak szabadrúgást ítélt. Újfent bebizonyosodott, hogy teljesen fölösleges volt ekkora stadiont felhúzni Felcsúton, ugyanis alig pár százan foglaltak helyet a lelátón. Igaz, a klub vezetése, és a miniszterelnök is tiszteletét tette a találkozón.

A szünet után visszavehette volna a vezetést a PAFC, ha Czvitkovics nem az égbe bombázza Szakály Dénes passzát, majd Lencse kisodródva lőtt, de Gőcze – a meccs folyamán sokadszorra – védte a támadó próbálkozását. Bő negyedóra telt el, amikor a baranyaiak szereztek vezetést. Kővári kapott remek labdát, jobbról betört a büntetőterületre, és a léc alá lőtt. A gól jót tett a Pécs játékának, habár a hajrában is inkább a hazaiak akarata érvényesült. Véber György pedig talán a pokolba kívánja azt a percet, amikor pályára küldte Causicot. A védő ugyanis olyan szerencsétlenül ért bele Czvitkovics szögletébe, hogy saját kapujába jutatta a labdát. Ezzel ki is alakult a végeredmény, bár mindkét csapat előtt adódtak még lehetőségek, gól már nem született.

Puskás Akadémia – Pécsi MFC 2-2 (1-1)
g.: Lencse (7., 11-esből), Causic (87., öngól) ill.: Márkvárt (38.), Kővári (62.)
s.: Vaszicsku (81.), Spandler (90+1.) ill.: Gőcze (6.)

A nap másik összecsapásán a címvédő Debrecen az albérletben futballozó MTK vendége volt, és szenvedett egygólos vereséget. A BL-selejtező visszavágójára készülő hajdúságiak ezúttal is erősen tartalékos összeállítással mentek csatába, és eléggé meglátszott, hogy kulcsemberek hiányoztak a címvédőtől. Az MTK igyekezett már saját térfelén megakadályozni a Loki kontráit, amelyek nem is jöttek össze, sőt! A piros-fehér védőknek rengeteg dolguk volt, de megoldották feladatukat, amikor pedig nem sikerült, akkor Poleksic volt a helyén. Hiába volt tehát több helyzete is Garami mester tanítványainak, a szünetig Tisza is betalálhatott volna, ha nagy helyzetben nem Vukmir vádliját lövi szét. A szünet előtt nem sokkal Kanta sarokrúgását Horváth Zsolt csúsztatta a hosszú sarok felé, ám Hrepka épphogy lemaradt a labdáról. Fordulás után próbált frissíteni Kondás Elemér, nem sok sikerrel, pedig jóformán felbillent a pálya, és Hegedüs Lajoson múlott, hogy nem törte meg a kék-fehéreket a Debrecen. A hajrához közeledve egyre veszélyesebb lett az MTK: Horváth lövése Poleksicről jött ki, majd Frank elől kellett takarítani, ekkor még megúszta a Loki, nem úgy a nyolcvankilencedik percben, amikor Nagy Tibor centerezését Horváth belsőzte a kapuba. Ezzel a kék-fehérek továbbra is a táblázat élén, a Debrecen a középmezőny végén tanyázik két forduló után, de a hajdúságiaknál a BL jelenleg prioritást élvez.

MTK – Debrecen 1-0 (0-0)
g.: Horváth Zs. (89.)
s.: Morozov (43.)