Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – Lazio

A Sasok tavaly, a Milan-hoz hasonlóan, pocsékul szerepeltek, de most itt a lehetőség a javításra.

Forrás: uefa.com

A tavalyi szezont szívük szerint elfelejtenék Róma világoskék felében a szurkolók. A Lazio kifejezetten pocsékul szerepelt tavaly, januárban ki is rúgták Vladimir Petkovic-ot, de Edoardo Reja érkezésével sem javult sokat a helyzet. A csapat ráadásul eladta legnagyobb klasszisát, Hernanes-t, az Inter-nek a télen, ami kiverte a biztosítékot a Lazio szurkolóknál. Összesen 12 vereséget szenvedtek a szezon folyamán, és leginkább botrányos idegenbeli mérlegüknek köszönhetik a tavalyi szezont. Mindössze 5 meccset nyertek az Olimpico-tól távol, felsőházi csapat ellen csak egyet, a Fiorentina-t sikerült 1-0-ra legyűrni. Viszont több nagyobb pofonba is beleszaladtak, a Juve, az Inter, a Verona és a Napoli és 4-et rúgott nekik (a Napoli az Olimpico-ban is megtette ugyanezt, mindkét meccs 4-2 lett), míg a Roma-t sem tudták megverni tavaly, egy 0-0 mellett egy 2-0-s vereség a mérleg. Végül a csapat a 9. helyen zárt, igaz csupán 1 ponttal maradtak le az Európa Ligában induló Torino-tól.
Idén mindenképp több kell tőlük, ezt a szezont Stefano Pioli irányításával kezdik meg, aki legutóbb a Bologna-nál dolgozott. A felkészülés felemásra sikerült, kikaptak a Sporting-tól, igaz csak büntetőkkel, és  a Hannover-től is, de a Perugia-t és a Hamburg-ot megverték. Utolsó meccsükre azért nem lehetnek büszkék, mindössze egy döntetlent hoztak össze a Latina ellen. A felkészülés mellett az igazolásokról is érdemes szót ejteni. Először lemaradtak Astori-ról, aki a városi rivális Roma-hoz ment, emiatt a szurkolók tüntettek is Igli Tare háza előtt. Viszont ezt leszámítva jó mercato-t tudhatnak maguk mögött, érkezett a vb legjobb védőjének választott de Vrij, a szerb jobbhátvéd, Dusan Basta, a Nantes-tól ingyen Filip Djordjevic, illetve a tavaly Parma-ban remeklő Marco Parolo.
Úgy néz ki Pioli is a mostanában egyre divatosabb 4-3-3 melett teszi le a voksát, és ez a formáció igazából jól is passzol a csapathoz. Kapusposzton Marchetti helye elég biztos, Buffon után személyes véleményem szerint ő a második legjobb kapus Olaszországban. A  védelem jobb oldalán vagy a kölcsönbe érkezett Basta, vagy Abdoulay Konko kezdhet, akik követik a Serie A-t azok tudják, hogy mindkét játékos kiváló a posztján. Középhátvéd után még érdeklődik a Lazio a hírek szerint, hiszen Astori-t és de Vrij-t is meg akarták szerezni, de csak az egyik sikerült, utóbbi honfitársa, Vlaar lehet a megoldás. A holland helye biztosnak tűnik a védelem közepén, párja Cana lehet, de Ciani vagy Radu sem elképzelhetetlen ezen a poszton. Az elsőszámú balhátvéd minden bizonnyal Radu lesz, az ő alternatívája lehet az ingyen szerződtetett Edson Braafheid. A középpálya bivalyerős, Biglia és Ledesma védekezében és a támadások szervezésében is kiváló, míg a most érkező Parolo távoli bombáival újabb veszélyforrást teremthet a Lazio támadásaiban. Nem szabad elfelejteni Onazi-t sem, aki nagyon tehetséges, illetve Álvaro González-t sem, de ő már nagyon kifele kacsingat. A fiatal Cataldi is lehetőséget kaphat, illetve nem kizárt, hogy Ederson-t vagy Mauri-t is látjuk majd itt. Szélső poszton Candreva gyakorlatilag kirobbanthatatlan, bármelyik szélen bevethető, de inkább a jobbon játszik. Másik oldalról az ifjú titán, Baldé Keita indulhat, vetélytársa a szintén nagyon fiatal Mamadou Tounkara, vagy a 26 éves Senad Lulic lehet. Elöl Klose fog kezdeni nagy valószínűséggel, az ő cseréje lehet Djordjevic.
Várható kezdő:

football formations

Kulcsember: Antonio Candreva szép lassan igazi klasszissá növi ki magát. Tavaly is jól teljesített, lassan már az olasz válogatott alapembere kell, hogy legyen. A nyáron a PSG is el akarta vinni, de végül maradt itt a szélső. Amennyiben ő képes klasszis szintet hozni, a Lazio akár a BL-ről is álmodozhat. A siker másik letéteményese Stefan de Vrij lehet, aki az egyik legnagyobb védőtehetség a világon. Sok nagycsapat orra elől sikerült elhalászni a hollandot, amennyiben hamar be tud illeszkedni, a Serie A egyik legjobb védője lehet.

Antonio Candreva – Forrás: express.co.uk

Véleményem szerint a Lazio sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani tavalyhoz képest, és ez az Európa Ligához elég lesz biztosan. Szemre is tetszetős játékra lehet számítani tőlük, ha tudnának szerezni még egy belső védőt, akkor hátul is meg lehet a megfelelő stabilitás, talán az még hiányzik.
Tipp: 6. hely

Korábban bemutatásra kerülő Serie A csapatok (2014/2015):
Serie A seregszemle – Milan
Serie A seregszemle – Parma
Serie A seregszemle – Sassuolo
Serie A seregszemle – Torino
Serie A seregszemle – Cagliari
Serie A seregszemle – Atalanta
Serie A seregszemle – Sampdoria
Serie A seregszemle – Palermo
Serie A seregszemle – Udinese
Serie A seregszemle – Genoa
Serie A seregszemle – Chievo
Serie A seregszemle – Hellas Verona
Serie A seregszemle – Empoli
Serie A seregszemle – Cesena

Tereh Balázs