Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – A. C. Milan

Cikksorozatunk elérkezett az első igazán komoly nagycsapathoz.

Forrás: foxsports.com

A Milan történelme nagyon gazdag, az egész világ egyik legsikeresebb klubjáról van szó, ezért nem szeretnénk az összes trófeájukról beszámolni, mert soha nem érnénk a végére. Ezért inkább stílust váltunk és többet foglalkozunk a tavalyi, illetve az idei (várható) szezonjukkal, ez innentől fölfele végig így lesz.
Azt hiszem nem túzok, hogyha azt állítom, hogy a Milan tavalyi idénye katasztrofálisra sikerült. Talán elég annyit mondanom, hogy a szezon folyamán egyszer sem álltak európai kupaindulást érő helyen, bár a végén majdnem összejött. Első meccsükön rögtön vereséget szenvedtek az újonc Hellas Verona-tól, ami komoly sokk volt a csapat szurkolói számára. A csapat botrányos játékot mutatott, így nem csoda, hogy január 13-án végül is menesztették Massimiliano Allegri-t és helyette az egykori Milan-klasszist, Clarence Seedorf-ot ültették a padra, akinek korábban semmilyen edzői tapasztalata nem volt. Ennek ellenére lendíteni tudott a csapaton, hiszen végül sikerült bekormányoznia a Rossoneri-t a 8. helyre, csak gólkülönbséggel kerültek a Torino mögé.
Azonban a holland maestro nem sokáig maradt a csapat élén, június 9-én bejelntették, hogy Filippo Inzaghi veszi át a helyét. A korábbi lesipuskás támadó az ifiket edzette 2 évig még mielőtt vezetőedző lett. A felkészülés során azért korántsem remekelt a csapat. Bár megvertek két kisebb olasz csapatot (Renate és Monza) az ICC-n az Olympiakos 3-0-ra, a Manchester City 5-1-re, a Liverpool pedig 2-0-ra verte meg őket. Ezután sikerült legyőzni a Chivas-t 3-0-ra, de legutóbb újra vereséget szenvedtek, ezúttal a Valencia győzte le őket 2-1 arányban. A TIM kupán még a Sassuolo-val és a Juventus-szal találkoznak, aztán pedig el is kezdődik számukra a szezon.
A Rossoneri erősödött tavaly óta, Diego López egy kifejezetten jó igazolás és nem hiszem, hogy akár Armero-val, akár Alex-szel mellélőttek volna. A felkészülés során Inzaghi többnyire 4-3-3-at játszatott a csapatával, ami előrevetíti, hogy a bajnokságban is valószínűleg ezt láthatjuk majd tőlük. Diego López helye biztos a kapuban, előtte azonban van egy pár kérdőjel. A jobbhátvéd posztján Abate vagy De Sciglio kezdhet, míg középen a Rami, Zapata, Zaccardo, Bonera, Alex 5-öst rotálhatja a mester, nem hiszem, hogy Zaccardo sok lehetőséget kapna. Bal oldalt Armero és Albertazzi küzdhet a kezdőhelyért, de akkor sem lennénk meglepve, ha De Sciglio-t is látnánk itt. A középpályán jól állnak, Nigel de Jong-ról sokaknak csak egy törni-zúzni képes középpályás jut az eszükbe, de igazából nagyon hasznos, és a világon az egyik legjobb a posztján. Montolivo képességeit senkinek sem kell bemutatni, talán Poli az, aki egy kicsit kilóg az előbbi kettőhöz képest, de ne legyen kétségünk, remek játékosról van szó. Valószínűleg ez a hármas fog kezdeni, de Muntari vagy Essien is szóba jöhet, illetve extrém esetben Honda is szerepet kaphat itt. A csatársorban balról indulhat, amolyan tükörszélsőként, Stephan El Shaarawy, de az új igazolás Ménez vagy Honda is játszhat itt. Ménez-t inkább a jobb odalra várom, de itt a fiatal Niang is szerephez juthat, míg elöl egyértelműen Balotelli az első számú, az ő alternatívája lehet Pazzini.
Várható kezdő:

football formations

Kulcsember: Mario Balotelli nevét az is ismeri, aki nem követi a focit, balhéival és botrányaival állandóan tele van a média. Képességeit tekintve azonban egy remek csatár, aki még mindig csak 24 éves. Amennyiben képes lesz jó teljesítményre, és mondjuk gólkirály lesz, nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a BL-ben találkozunk a milánói óriásokkal. Riccardo Montolivo szerepe fog még sokat számítani, hiszen az ő feladata lesz a csapat mozgatása, amennyiben az aktuális ellenfél őt ki tudja kapcsolni a játékból, a Milan támadásai gyakorlatilag meg lesznek fojtva.

Mario Balotelli – Forrás: express.co.uk

Az elkövetkező idényben azért jobb teljesítményt várunk a Milan-tól, de nem biztos egyáltalán, hogy összejön nekik az európai szereplés jövőre. Még mielőtt a Milan szurkolók keresztre feszítenek, azért elmondanám, hogy ha sikerül megtalálni a megfelelő felállást és Inzaghi edzői kvalitásairól kiderül, hogy igazából zseniálisak, akkor azért ez még változhat.
Tipp: 7. hely

Korábban bemutatásra kerülő Serie A csapatok (2014/2015):
Serie A seregszemle – Parma
Serie A seregszemle – Sassuolo
Serie A seregszemle – Torino
Serie A seregszemle – Cagliari
Serie A seregszemle – Atalanta
Serie A seregszemle – Sampdoria
Serie A seregszemle – Palermo
Serie A seregszemle – Udinese
Serie A seregszemle – Genoa
Serie A seregszemle – Chievo
Serie A seregszemle – Hellas Verona
Serie A seregszemle – Empoli
Serie A seregszemle – Cesena

Tereh Balázs