Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – Sassuolo

Tavaly épphogy bentmaradt a kiscsapat, most viszont nagy durranást jósolunk nekik.

Forrás: ghanasoccernet.com

A klubot 1922-ben alapították, de nem rendelkeznek valami nagy történelemmel. 2006-ban érték el a Serie C1-et történelmük folyamán először. Aztán 2008-ban sikerült Massimiliano Allegri irányításával a Serie B-be feljutni, ahol megvetetták a lábukat. Itt többször is közel álltak a feljutáshoz, de nem jött össze egészen 2012-13-ig, amikor Eusebio Di Francesco vezetésével bajnokok lettek, így felkerültek a legfelsőbb osztályba. Itt meglehetősen rosszul kezdték a szezont, az 5. körben szerezték meg első pontjukat, a Napoli ellen értek el egy 1-1-es döntetlent. Első győzelmük a Bologna ellen született, 2-1-re tudtak nyerni otthon. A szezonjukban fontos volt a Milan elleni 4-3-as győzelem, ahol Domenico Berardi mesternégyest rúgott. Ezen kívül a Fiorentina-t is ugyanilyen arányban győzték le, majd a Genoa-t 4-2-re a szezon végén, ezzel biztosították a bennmaradásukat.

Domenico Berardi – Forrás: maidirecalcio.com

Kulcsember: Domenico Berardi a Juventus és a Sassuolo közös tulajdona, mindössze 20 éves. Tavaly a bajnokságban 29 meccsen 16 gólt rúgott, igaz ebből 10-et 3 meccsen, a Milan, a Sampdoria és a Fiorentina ellen ért el. Hatalmas jövőt jósolnak neki, iszonyatosan tehetséges játékos. Ebben a szezonban úgy érzem, hogy túlszárnyalja tavalyi önmagát és a felsőházba repíti a Neroverdi-t. A siker másik letéteményese a Genoa-tól igazolt 22 éves horvát jobbhátvéd, Sime Vrsaljko lehet. A vb-n kifejezetten jó teljesítményt nyújott, ha ő is hozza azt a formáját, akár Európa Liga indulást jelentő helyen is végezhet a Sassuolo.
Azt tippelem, hogy ők lesznek a mostani meglepetéscsapat, tele vannak fiatal tehetséges játékosokkal, és nagyon szép támadójátékra is képesek. Amennyiben együtt tudják tartani a csapatot huzamosabb ideig, simán tagjai lehetnek hosszú évekig a Serie A mezőnyének. Idén harcban lesznek az EL helyekért, de szerintem végül lemaradnak róla, igaz nem sokkal. Érdemes lesz kitüntetett figyelemmel részesíteni a Sassuolo-t, a  semleges szurkolók is találhatnak maguknak egy szimpatikus csapatot az ő személyükben.
Tipp: 9. hely

Korábban bemutatásra kerülő Serie A csapatok (2014/2015):
Serie A seregszemle – Torino
Serie A seregszemle – Cagliari
Serie A seregszemle – Atalanta
Serie A seregszemle – Sampdoria
Serie A seregszemle – Palermo
Serie A seregszemle – Udinese
Serie A seregszemle – Genoa
Serie A seregszemle – Chievo
Serie A seregszemle – Hellas Verona
Serie A seregszemle – Empoli
Serie A seregszemle – Cesena

Tereh Balázs