Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a BVB világbajnok védője

Pár éve még egy tehetséges támadóként érkezett a Borussia Dortmundhoz, manapság a Bundesliga egyik legjobb védője – nem véletlenül kapott új szerződést.

bvb.de

A Borussia Dortmund meghosszabbította világbajnok játékosának szerződését. A nyári eseményen ugyan nem lépett pályára Erik Durm, de klubcsapatának kezdőjéből már kihagyhatatlan. A 22 esztendős futballista tavaly mutatkozott be a legjobbak között, Jürgen Klopp felfedezettje aztán a német válogatottban is debütálhatott.

“Erik egy jó, reális gyerek, aki tökéletesen illeszkedik a Borussia Dortmundhoz. Nekünk teljesen tiszta volt, hogy ezt a remek sportolói teljesítményt meg kell jutalmaznunk és hosszú távra hosszabbítanunk kell vele.” – nyilatkozta Michael Zorc sportigazgató.

Durm, akinek két évvel megtoldott kontraktusa immáron 2019 nyaráig érvényes két éve mondhatja magát a BVB játékosának. A Saabrücken és a Mainz akadémiáin pallérozódott, mint csatár. A bal oldali védő posztra Jürgen Klopp tette be – Durm még a Dortmund második csapatában is támadó volt.

“A Borussia Dortmund rengeteget segített a fejlődésemben, így vagyok ma az, aki. Magától értetődő számomra, hogy értékelésként hosszú távon a klubhoz kössem magam, amely nagyon sokat tett értem. Teljesen meg vagyok győződve a BVB útjáról. Itt valami nagy készülődik. Lehetőség szerint sokáig részese akarok ennek lenni.” – így Durm.

Galeß