Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Még mindg kicsi a bors, de erős

A La Liga idei talán legnagyobb, és legkellemesebb meglepetése az Eibar. A kis csapat a másodosztály bajnokaként érkezett a nagyok közé, ahol a legoptimistább jóslatok szerint is csak a tisztes helytállás lehetett a céljuk. Erre tessék!

Kép: www.elchefc.es

Az első fordulóban hazai pályán mindenkit megleptek, és legyőzték a tavalyi BL résztvevő Real Sociedadot. Igazi harcos csapat benyomását keltették, akiken minden percben érződik a bizonyítási vágy, és hogy életük nagy lehetősége ez az esztendő. Ezért nem lehetett leírni őket az Elche elleni bajnoki előtt. Az Elche hasonlóan kellemetlen ellenfél tud lenni, de a rutin és a játékoskeret is az ő győzelmük mellett szólt, nem beszélve a hazai pályáról.

A hazai szurkolók nagyon bizakodóak is voltak a csapat győzelmi esélyeit illetően, egészen a harmadik percig, amikor egy kapitális védelmi hiba adott nagy fordulatot a találkozónak. A védő próbált felszabadítani, de a kipasszolt labdája nem csapattársát, hanem az arra ólálkodó Dani Garciát találta meg. Garcia gondolt egy merészet, és távolról szánta el magát lövésre, ami gólt eredményezett. Tyton kapus nem ért oda időben a rövidre, így már csak a labda után vetődhetett, nem védhette azt.

A vezetés tudatában a vendégek nem álltak be védekezni, hanem a középpályán a rájuk jellemző agresszív védekezéssel próbálták megfojtani a hazaiakat, akiknek nem ízlett ez a fajta felfogás. A rengeteget mozgó vendégek a félidő felét követően viszont fokozatosan adták át a területet az Elchének, akik így építkezhettek. Nagy bánatukra viszont ez nem végződött jól számukra, hiszen a kapu előtt nem igazán tudtak komoly veszélyt teremteni, és még a félidő végén meg is duplázódott a hátrányuk. Egy nagyon érdekes találat született a 43. percben, ami leginkább a hazai játékosok “védekezés” címszóval bemutatott produkciója miatt marad emlékezetes. A kapus talán maga sem tudja hogy mit akart ő elöklözni bent középen, de a hosszúra érkező labda minden gond nélkül megtalálta a célpontot, akinek még a védő őrizetét sem kellett lehagynia, lemaradt az magától.

Az Eibar innentől fogva már nem szorgalmazta a támadó futballt, és az Elche sem tudott komoly lehetőségekig jutni, így egy megérdemelt kétgólos sikerrel növeli pontjainak számát az újonc csapat. Az ígéretes kezdet ellenére viszont még óvatosnak kell lenni velük kapcsolatban, ugyanis a szezon hosszú, a kispad rövid, és a labda gömbölyű. Bármi megtörténhet.

Elche – SD Eibar 0-2
G: Dani Garcia (3.), Albentosa (42.)

Baranyai Balázs