Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzfer-hajrá: Mozgalmas MTK, érkező Dunaújvárosban

A magyar piac utolsó pár órája tartogatott egy-két meglepetést, többek között egy válogatott védő kölcsönbe adását, de érkezők is voltak.

Kezdjük az MTK-val, hiszen a kék-fehérek késő este hivatalosan is bejelentették, hogy Rodenbücher Istvánt kölcsönadták a Vasasnak. A válogatott bekk az idény végéig szerepel a piros-kékeknél. Szintén kölcsönben folytatja Almási Patrik. A fiatal kapus az elkövetkezendő fél évet a III. kerületi TVE együttesénél tölti. Korábban a REAC foglalkoztatta a 2008 és 2011 között az agárdi Sándor Károly Akadémián nevelkedett portást. De nem csak adott, hanem hozott is az MTK. Nagyváradról két fiatalt szerződtetett a klub. Tonkó Róbert és Kovaciu Carlos egyaránt az U21-es együttesben futballozik majd.

Kispesten nem volt nagy mozgás, az utolsó órákban mindössze az Olaszországból érkező Jevrem Kosnic-ot vették kölcsön egy évre. A 21 éves védő a Serie A-ban szereplő Palermo játékosa volt.

Dunaújvárosban is volt némi mozgás, miután a klub szerződtette a szlovén Timotej Doleket, aki legutóbb a Maribor alkalmazásában állt, de megfordult a Mura és a Lendava csapataiban is. A 183 centi magas, 24 esztendős középpályás nyilatkozott is új klubja honlapján. „Több olyan játékost is ismerek, akik a magyar bajnokságban játszanak, így tudom, hogy ez milyen erős. Bízom abban, hogy be tudok kerülni a kezdőcsapatba, és játékommal hozzásegítem csapatomat a célok eléréséhez.” Dobos Barna, a csapat edzője nemcsak a szlovén légiósról, hanem Nikházi Márkról beszélt: „Nagyon fontos feladatunk az, hogy tovább tudjuk stabilizálni a védekezésünket és a középpályánkat. Ezért két olyan játékos érkezett hozzánk, akik ebben segítségünkre lehetnek. Timotej Dodlekre egyébként nem csak a középpályán, hanem a védelemben és a csatárjátékban is számíthatunk.”

Gavalovits Sándor