Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Fél tucat Chelsea-gól, párbaj Gelsenkirchenben- videóval!

Folytatódtak a küzdelmek a Bajnokok Ligája G csoportjában, ahol a Chelsea a szlovén Maribort, a Schalke 04 pedig a lisszaboni Sportingot fogadta.

 

Kép forrása: mirror.co.uk
Hatszor ünnepelt a Chelsea



Chelsea – NK Maribor 6-0 (3-0)
London, Stamford Bridge 41.126 néző; Vezette: Danny Makkelie
Chelsea: Cech – Ivanovic, Zouma, Terry, Filipe Luis – Matic, Willian, Fábregas (Aké 60.), Oscar (Solanke 73.), Hazard – Rémy (Drogba 16.).
NK Maribor: J. Handanovic – Viler (Vrsic 57.), Rajcevic, Suler, Stojanovic, Mejac, Filipovic, Mertelj, Bohar, – Ibraimi (L. Zahovic 68.), Tavares (Mendy 72.).
Gólszerzők: Rémy (13.), Drogba (23.), Terry (31.), Viler – öngól (54.), Hazard – büntető (77.), (90.)
Sárga lap: –
Kiállítás: –

A kezdő sípszót követően a Chelsea ragadta magához a kezdeményezést, mégis az első tíz percben előbb egy kaput elkerülő fejessel, és egy távoli lövéssel a Maribor veszélyeztetett. A tuzedik percben Oscar érdekes körülmények között huppant a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, két perccel később pedig Willian átadásából Rémy lapos lövését fogta Handanovic. Egy perccel később már nem volt ellenszer, Rémy szelidített meg egy hosszú előreívelést, és laposan a 16-os jobb sarkáról a hosszú alsóba tekerte a labdát. Loic Rémy ennél az esetnél meg is húzódott, így kénytelen volt cserét kérni, de előtte még egy távoli lövéssel a Maribor is jelezte, hogy a pályán van. A 16-ik percben Drogba váltotta a sérült gólszerzőt, és a 23-ik percben eljött az ő ideje. Mertelj kapott bele a labdába a büntetőterületen belül, és a játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt, amit Drogba a bal alsóba lőtt nagy erővel, míg Handanovic kapus az ellenkező irányba vetődött. A szlovén csapat nem ijedt meg, bátran mentek előre, de egy – egy hazai kontra alkalmával könnyedén zavarba hozhatóvá vált a védelmük, a szélvészgyors Willian és Hazard által. A vendégektől Ibraimi próbálkozott egy újabb távoli lövéssel, de Cech magabiztosan állt a kapuban. Majd eljött a 31-ik perc, amikor Ibraimi gyenge szögletét Willian vágta ki a mezőnybe, a labdával Oscar robogott el a tizenhatos jobb oldaláig, ahol az érkező Fábregas elé passzolt, a spanyol lapos beadását pedig az akciót végigkísérő John Terry továbbította a hálóba. Még csak fél óra telt el, de a Chelsea már 3-0- ra vezetett! A szlovén bajnok nem tudta felvenni a hazaiak ritmusát, a londoniak pedig nem akartak leállni, előbb Hazard távoli lövését kellet védenie Handanovicnak, majd Ivanovic rúgta fölé, az ötös vonalán elé pattanó labdát. A félidőben látottakkal nem lehetett elégedetlen a hazai publikum, tapsvihar kísérte öltözőbe a játékosokat.

A második félidőt Zouma szöglet utáni fejese vezette fel, majd Drogpa passzából Hazard léphetett be a tizenhatoson belülre, de rosszul vette át a labdát, és oda lett a lehetőség. Az 54. percben már nem volt kegyelem, Filipe Luis szaladt el a baloldalon, belépett a tizenhatoson belülre, és az alapvonalról középre adott, ami elment mindenki előtt ám Hazard még elérte, és az öt méterről visszalőtt labdájába olyan szerencsétlenül ért bele Viler, hogy az a saját kapujába pattant. Csendesedni látszott a mérkőzés, amikor a 64-ik percben Nemanja Matic hozott össze egy büntetőt a saját tizenhatosán belül, a labda mögé Ibraimi állt, és bal lábas lövése a jobb kapufán csattant. Cech érezte az irányt, de nem volt szükség a beavatkozására. A Chelsea az eredmény ellenére nem lassította nagyon a játékot, igyekeztek minél többször a Maribor kapuja elé érni, amit Willian 25 méterről lőtt kapufája is jelzett. A szlovén néhány kontrával próbálkozott, de a tizenhatos előtt rendre elfogyott a tudomány. Csakúgy, mint a saját kapujuk előtt, amikor is Suler lerántotta az előretörő Ivanovicot, és a játékvezető ismét büntetőt ítélt. Ezúttal Hazrd állt a labda mögé, és Drogbához hasonlóan a bal alsóba gurított. A végére maradt a csattanó, a mérkőzés legszebb góljával, a fiatal Aké indította egy 40 méteres passzal Hazard-t, aki a tizenhatoson belül megforgatta a védőjét, majd a tehetetlen kapus mellett a kapuba bombázott. A Chelsea ezúttal egy könnyed mérkőzést hozott le hibátlanul, míg a Maribort minden dicséret megillet, mert az eredménytől függetlenül végig sportszerűen játszottak, támadásaikat pedig igyekeztek kombinatív játékkal befejezni, de ezúttal esélyük sem volt a jobb csapattal szemben.

Schalke 04 – Sporting CP 4-3 (1-1)
Gelsenkirchen, Veltins – Arena 49.943 néző; Vezette: Sergei Karasev
Schalke 04: Fahrmann – Aogo, Ayhan, Höwedes, Uchida – Höger, Neustadter, Draxler (Sam 83.), K.P. Boateng (Choupo Moting 46.), Obasi (Meyer 65.) – Huntelaar.
Sporting CP: Patricio – Cedric (45+1.), Oliveira, Mauricio, J. Silva – Carvalho, Nani, Mario (Sarr 38.), A. Silva, Carillo (Carrillo 89.) – Slimani (Montero 25.)
Gólszerzők
: Obasi (34.), Huntelaar (51.), Höwedes (60.), Choupo- Moting (90.+3) ill. Nani (16.), A. Silva – büntető (63.), (78.)
Sárga lap:
ill. Mauricio (19.), Nani (57.)
Kiállítás: ill. Mauricio (33.)

A G csoport 3. fordulójának másik kedd esti mérkőzésén a Schalke 04 fogadta a portugál Sporting csapatát, és a lisszaboni gárdának muszáj lett volna megkezdenie a pontgyűjtést, mert csak a csoport utolsó helyén tanyáztak. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, a két csapat azonnal egymásnak esett, Kevin-Prince Boateng lövésére Nani válaszolt, majd negyed óra elteltével Joao Mario szögletét Nani a lábak között pofozta a kapuba. Igyekezett a hazai csapat az akaratát a vendégekre erőltetni, előbb Draxler, majd Obasi veszélyeztetett, majd sorra rúgták a szögleteket, de gólhelyzetbe nem kerültek, mindig volt egy portugál láb, ami időben tisztázni tudott. Ám volt, aki hibázott is, mint Mauricio, aki a 33-ik percre megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Sporting Lisboa. A szabálytalanság utáni szabdrúgásból Aogo emelt középre, pontosan Obasi fejére, aki a tizenyegyespontról tökéletesen fejelt, és kiegyenlített. A félidő Obasi, és Boateng lehetőségeivel ért véget.

Ahogy a Schalke kivonult az öltözőből, mintha csak egy gladiátorképzőből törtek volna ki. Igyekeztek minél hamarabb bedarálni ellenfelüket, és ennek öt perc után meg is lett az eredménye. Draxler elfutott a balszélen, és egy remek labdával Obasihoz ívelt, aki lövés helyett Huntelaar elé passzolt, és a holland nem hibázott, átvette a vezetést a Schalke. És nem csak megszerezték a vezetést a hazaiak, hanem kilenc perc múlva, egy jobb oldali szabadrúgást, Höwedes csúsztatott a bal alsóba, immáron 3-1! A Sporting mindent egy lapra téve támadott, és három perc elteltével kiharcoltak egy büntetőt a portugálok, amit Adrien Silva értékesített. Hiába az emberhátrány, a Sporting nem adta fel, a Schalke pedig nem nyugodhatott meg, mert ellenfelük nem akart fáradni. Mintha csak hetven percig tartana a mérkőzés, úgy rohantak a játékosok, alig volt szabad perce az embernek, mire hátrdőlhettünk volna, ismét helyzetbe kerültek a játékosok. Egymást váltották a felek, a Schalke után a Sporting támadott, majd megint a hazaiak. De az emberelőny nem volt szemmel látható, a portugál csapat erőn felül teljsesítve egy beadás után Adrien Silva révén kiegyenlített, és kétgólos hátrányból is felállt a 78-ik percre! Újult erővel lendült támadásba a Schalke csapata, mely két gól, és egy emberelőny birtokában biztosan nem hitte, hogy ezen az éjjelen nagyon meg kell szenvdenie. Ám Jonathan Silva kezezését követően a 93-ik percben kapott még egy esélyt a hazai csapat, és a megítélt büntetőt Choupo-Moting váltotta gólra, amivel a gelsenkircheni gárda megnyerte a mérkőzést, és tapad a Chelsea-re, a G jelű csoport második helyén.

A G csoport állása:
1. Chelsea  7 pont (8:1)
2. Schalke 04  5pont (6:5)
3. Maribor  2 pont (2:8)
4. Sporting CP  1 pont (4:6)


All goals & Highlights ~ Chelsea 6-0 Maribor 21… by noname229617

Schalke 4-3 Sporting All Goals &HIGHILIGHTS Ch… by livegoals1

Demmel László