Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Kapaszkodna a Dortmund, rangadó előtt a Bayern – előzetes

Hétvégén féltávhoz érkezik a német élvonalbéli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) küzdelemsorozatának ősz idénye, avagy a csapatok túl lesznek a bajnoki évad negyedén. A szezonkezdetkor nem gondoltuk volna, hogy a tabellára tekintve a Bayern München és a Mönchengladbach találkozója számít majd a legnagyobb derbinek, míg azt is kevesen gondolták, hogy a Dortmund a kiesés szelével kacérkodik 8 forduló után. Nézzük mi vár a német foci szerelmeseire a 9. fordulóban.

A 9. forduló péntek este veszi kezdetét, a liga utolsó Werder Bremen fogadja a múlt héten a BVB-t legyőző 1. FC Köln csapatát. A csapatok formáját tekintve egyébként egyik fél sem büszkélkedhet, az utóbbi öt karikában összesen 5 pontot gyűjtöttek 1:4-es eloszlásban.

Azombaton aztán jön a szokásos délutáni meccsdömping, majd az esti meccs. Délután a Borussia Dortmund fogadja a Hannover csapatát, úgy, hogy a tabellán a felek között öt helynyi különbség van Huszti egykori csapata javára. A Bajnokok Ligájában hét közben hengerelt Jürgen Klopp csapata, ám a bajnokságban utóbbi öt mérkőzéséből egyet sem nyert meg a szezonnak bajnoki álmokkal nekivágó sárga-fekete együttes, melyet sérüléshullám sújt. Az utolsó előtti Freiburg az Augsburg vendége lesz, míg a Hertha BSC az utóbbi két fordulóban formajavulást mutató, ám még mindig kieső Hamburgot fogadja. A Frankfurt meglehetősen jól muzsikált az elmúlt hetekben, ám a Padeborn elleni fiaskó nem kellett volna a csapat mérlegébe. Az Eintracht ellenfele a kiesőzóna szélén táncoló Stuttgart lesz.

A játéknapot egy igen jónak ígérkező derbi zárja, két Bajnokok Ligája résztvevő együttes főszerepével. A Schalke 04 látogat a Leverkusen otthonába, a támadófutball tehát garantált. A vendégek számára fontos lenne a győzelem, hiszen immáron 9 pontos hátrányt szedtek össze az éllovassal szemben, míg a Leverkusen utóbbi három meccséből egyet sem tudott megnyerni, döntetlenek vannak a palettán. Ezáltal a csapat visszacsúszott a hatodik pozícióba, ám a második Mönchengladbach lő távon belül tanyázik.

Vasárnapra két igen pikáns mérkőzés marad, köztük a forduló rangadója, a Bayern München és a Mönchengladbach összecsapása, avagy az első és a második ütközete. A tét hatalmas, ugyanis egy esetleges müncheni diadal azt jelentené, hogy a Bayern nagyon meglép, üldözője pedig leszakad, míg egy hazai sikerrel egy pontra szűkülhetne a felek közötti különbség. A Mönchengladbach remek formát mutat az utóbbi hetekben, ám a Bayern München úthengerként dübörög. Múlt héten hatot gurítottak a Werder Bremen hálójába, hét közben pedig egy hetest az AS Roma számlájára. Pep Guardiola csapata idén még veretlen, minden sorozatot figyelembe véve. Ez lesz tehát a 9. forduló zárómérkőzése, előbb azonban még pályára lép majd a Wolfsburg és a Mainz. Mindkét együttes ott tanyázik az élbolyban és remek formát mutat, Szalai Ádám egykori csapata ráadásul veretlen, igaz 3 győzelme mellett 5 döntetlen ékesíti eredménysorát.

Péntek:
20:30 Werder Bremen – 1. FC Köln (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund – Hannover 96 (Eurosport 2)
15:30 Augsburg – Freiburg
15:30 Hoffenheim – Paderborn
15:30 Hertha BSC – Hamburger SV
15:30 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart
18:30 Bayer Leverkusen – Schalke 04 (Eurosport 2)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Mainz (Eurosport 2)
17:30 Mönchengladbach – Bayern München (Eurosport 2)

Arrow