Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Zakatol a Dinamo, unalmas az Inter

Érdekes párosításokkal folytatódtak az E és F csoport küzdelmei az Európa ligában. A Dinamo Moszkva biztosította helyét a csoportja élén, míg az olasz Internazionale játékosai mintha szabadságot vettek volna ki.

Kép forrása: mayplay.com

E csoport:
PSV Eindhoven – Panathinaikos 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Depay (43.) ill. Ajagun (87.)
Kiállítva: Bruma (89.)

A mérkőzés első emlitésre méltó helyzetére 17 percet kellet várni, akkor Memphis Depay szabadrúgása a keresztlécen csattant. A hazai PSV játékosai nem erőltették meg magukat, és a döntetlen állás láthatóan a görög vendégcsapatnak is elég lett volna, így a két csapat igyekezett nem kihajtani magát a folytatásra. A védelmek jól működtek, a támadók többször futottak lesre, mint ahányszor labdába értek, de egy alkalommal már mindenki verve volt. A félidő vége előtt két perccel Depay kapott nagyszerű labdát Luuk de Jongtól, és máris megvolt a hazai előny, így megnyugodva várhatta a második félidőt az eindhoveni gárda. A második félidőt eleinte próbálta megnyomni a PSV, de a Panathinaikos védelme rendre útjukat állta, majd egy idő után lelassult a gépezet, és már csak elvétve forogtak veszélyben a kapuk. Már szinte mindenki elaludt, amikor jött Ajagun, és kiegyenlített! Annyi ideig altatott a Pana, hogy a PSV egy figyelmetlenségét kihasználva, elcsent egy pontot Eindhovenből.

Estoril – Dinamo Moszkva 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Tavares (90+5.) ill. Kokorin (51.), Zhirkov (80.)

A mérkőzés jó iramban kezdődött, az Estoril nem ijedt meg a Dinamo Moszkva csapatától, és ez az első negyedórában ütközött ki a leginkább. Igyekeztek gólt szerezni a hazaiak, de mindig volt egy moszkvai láb, vagy éppen Gabulov kapus hárított magabiztosan. Negyedóra elteltével kijött a portugálok szorításából a Dinamo, és néhány szabadrúgással, illetve beíveléssel vétette észre magát. Gólt egyik csapat sem szerzett az első félidőben. Nem úgy a második játékrész elején, mikor is Kokorin szánta el magát egy 25 méteres lövésre, és labdája a kapufa segítségével vágódott a hálóba. Ezután megpróbálta az Estoril felpörgetni a mérkőzést, és a 74.percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, de Kleber nem tudta kihasználni a lehetőséget. A kimaradt büntető természetesen megbosszulta magát, és a csereként beálló Yuriy Zhirkov a 80.percben a kapuba bólintotta a fejére ívelt labdát. Minden mindegy alapon ment előre az Estoril, és Tavares távoli bombájával szépítettek is, de a középkezdés után, véget is ért a mérkőzés.

Az E csoport állása 3 forduló után:
1. Dinamo Moszkva  9 pont (5:2)
2. PSV Eindhoven  4 pont (2:2)
3. Estoril  3 pont (3:3)
4. Panathinaikos  1 pont (2:5)

F csoport:
Dnipro – Quarabag 0-1 (0-1)
Gólszerző: ill. Muarem (21.)

A Dnipro, mint vendéglátó, azonnal támadásba lendült, és igyekezett mihamarabb feltörni ellenfele védelmét, de nem sikerült. A Quarabag csapata már a St.Étienne elleni döntetlennel megmutatta, hogy kell vele számolni, mert nem adják olcsón a pontokat. Erről bizonyosodott meg a Dnipro csapata is, amely hiába birtokolta több mint hatvan százalékban a labdát, mégis a vendégek gyors kontrái jelentették az igazi veszélyt a meccsen. És addig támadott az ukrán csapat, míg jött az örök érvényű kapott gól, és megszerezte a vezetést a Quarabag. Kitámadtak a hazaiak, csak védekezni felejtettek el néhány pillanatra, és már kész is volt a baj. Talpra állt a Dnipro, és további akciókkal próbálkozott, de a vendégek minden labdát hatástalanítottak, ami a tizenhatosuk környékére ért. A kezdeti lekesedés alábbhagyott, és félidei 0-1-el vonultak be a csapatok. A második játékrészben a Dnipro támadott többet, de egy kivételével minden lövésük elkerülte a kaput, így a tudása altt játszó ukrán csapat hazai pályán szenvedett vereséget, míg azeri ellenfele, történelmi győzelemnek örülhetett.

Internazionale – Saint-Étienne 0-0
Gólszerzők: –
A csoport rangadója kétség kívül az olasz, és a francia csapat milánói találkozója volt. Ha az Inter nyerni tudo hazai pályán, akkor alighanem az első helyen jut tovább csoportjából, amit már itt a harmadik fordulóban bebiztosíthatott volna. Ennek megfelelően az Internazionale birtokolta jóval többet a labdát, de a mezőnyfölénye nem akart góllá érni. Pedig Icardi lövésénél már gólt kiáltott a stadion közönsége, ám az olasz csatár kihagyta, amit egyébként csukott szemmel is értékesíteni szokott. Az első félidőben mindössze két hazai lövés talált kaput, ami egy európai topcsapattól édeskevés, így nem csoda, hogy gól nélküli döntetlennel vonultak le a csapatok. Ha lehet, még eseménytelenebb volt a második félidő, így az a mérkőzés, ami rangadónak indult, talán az egyik leggyengébb lett ezen a napon. Mind a két csapattól többet várnak el a szurkolói, mint amit ma mutattak. Egy eseménytelen, unalmas mérkőzésen, gólnélküli döntetlen a vége.

Az F csoport állása 3 forduló után:
1. Internazionale  7 pont  (3:0)
2. Qarabag  4 pont  (1:2)
3. Saint-Étienne  3 pont (0:0)
4. Dnipro  1 pont (0:2)

 Demmel László