Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard: “Ha nem kellek a Liverpoolnak…”

Egyre többször kerül szóba Liverpoolban, hogy közeledik a csapatkapitány Steven Gerrard 700. klubmérkőzése. Ám arról kevesebb szó esik, hogy a nyáron lejár az istenként tisztelt középpályás szerződése, és eddig senki nem ült le tárgyalni a 34 éves ikonnal. Márpedig így könnyen lehet, hogy nem az Liverpool FC vörös mezében fog pályára lépni a jeles jubileumon az egykori válogatott.

Kép forrása: telegraph.co.uk
Hagynák elmenni?

Bármilyen hihetetlen, minden idők egyik legnagyobb liverpooli kedvencének jövő nyáron lejár a szerződése, és eddig még senki sem kereste meg szeretett klubjától a folytatás reményében. A 34 éves középpályás eddig 657 mérkőzésen lépett pályára a liverpooli vörösök mezében, és kis szerencsével még idén összejöhet az áhított 700. meccs. Ehhez csak az kell, hogy minél tovább jussanak az FA Kupában, a Ligakupában, és a Bajnokok Ligájában, no és persze ne hátráltassa sérülés Gerrardot, valamint majd’ minden meccsen pályára kellene lépnie. Ami ugye a megfeszített tempójú labdarúgás világában kisebb  csoda lenne, de Gerrard esetében a sérülés szót nagyjából el is hagyhatjuk. 1997-es debütálása óta összesen 46 mérkőzést kellett kihagynia sérülés miatt, tehát akár már meg is lehetne a jubileum. De kérdés, hogy meglesz-e, és ehhez azért szerződés is kell. Ugyanis Gerrard keserédes nyilatkozata szerint, egyelőre nincs a horizonton egy új megállapodás lehetősége, mert őt még senki sem kereste ez ügyben.

“Kicsit aggódom, mert a szerződésem lejár a bajnokság végével, és eddig még nem tárgyaltam senkivel a klubtól. Jól érzem itt magam, ezt mindenki tudja, szeretem a Poolt, és mindent megteszek ebben a szezonban is, hogy sikeresek legyünk. Amíg a pályán vagyok, a szívemet kiteszem, de nem akarok a bajnokság után visszavonulni, sem pedig levezetni máshol. A legtöbbet akarom kihozni magamból, és még pár évig biztosan futballozni fogok. Nem tudok örökké a Liverpool ajánlatára várni, lehet, hogy nem is lesz. Ez már a klub döntése. Ha nem kellek, akkor meg kell keresnem a helyem, ahol számítanak rám.”

Hogy ki számítana Gerrardra, ha nem kapna szerződést a Liverpooltól jövőre? Mindenki. Hiába 34 éves, még mindig kihajtja magát a mérkőzéseken, nem kíméli az ellenfelet, de magát sem. Manchestertől kezdve Madridon át Münchenig, és még az Alpokon is túl, bárki örülne egy ilyen nagyszerű játékosnak, ha csak 1-2 évre is, de tapasztalatával, munkabírásával, és hatalmas szívével, könnyen közönség kedvenccé válna klubszínektől, és a múltbéli eredményketől függetlenül. Ha van olyan játékos, akit edző nem dobna vissza, akkor az Steven Gerrard.

Gerrard kitért az utóbbi időben egyre többször előkerülő Balotelli problémára, és régi barátja, Jaime Carragher sajtóban elhangzott szavaira is.

“Jaime pontosan tudja mit beszél, és ért a futballhoz, csak talán korai volt még Mariót temetnie. Mariónak időre van szüksége, hogy beolvadjon közénk, és bebizonyítsa a szurkolóknak, hogy méltó a mezünkre. Nem fogom őt tíz meccs után megítélni, és ő sem sajnáltatja magát, dolgozik tovább ahogy eddig, is, hogy ne mindig Luis Suárezhez hasonlítsák. Lenyűgöző az edzésmunkája, nincs megállás a tréningen, hajt kifulladásig. Hallottam róla mielőtt idekerült volna, de a pletykák nem igazak, keményen edz a srác, és ezt nagyon szeretem benne.”

Demmel László