Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már nem Mészöly az U20-asok edzője

Mindössze minimális célkitűzést teljesítette az U19-es válogatott a nyári EB-n, ez pedig Mészöly Géza állásába került. Helyét Szalai László veszi át.

Megköszönték Mészöly Géza munkáját. – fotó: origo.hu

Az MLSZ kedd este felbontotta Mészöly Géza szerződését, így a szakember már nem az U20-as válogatott szövetségi edzője. Mindezt tette bő két hónappal az U19-es EB után, ahol Ausztria (1-3), és Portugália (1-6) elleni blama után Izraelt (2-1) legyőzve jutott ki a világbajnokságra a csapat.

„Az egységes U20-U21-es csapatot a jövőben Szalai László veszi át szövetségi edzőként. A leköszönő szakember a júliusi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságot két csalódást keltő eredménnyel kezdte, az Ausztriától és Portugáliától elszenvedett vereséggel a csapat elbukta a továbbjutás lehetőségét, végül Izrael legyőzésével javított, és kivívta a korosztályos vb-n való részvételt.” – írja a szövetség honlapja.

Mészöly: Kaptam egy gyomrost

A leköszönő szakvezető a Sportnapilapnak nyilatkozva csalódottságát fejezte ki, ugyanakkor kiemelte, konkrét felkészülési terveket tett le az asztalra legutóbbi meghallgatásán.

Kaptam egy gyomrost. Az Eb utáni értékelésnél nemcsak a kontinensbajnokságot elemeztem ki, hanem konkrét szakmai terveket tettem le a világbajnokságra való felkészülést illetően. A szerződésem az MLSZ-ben határozatlan időre szólt, ami bármikor felbontható. Mára behívatott Vági Márton főtitkár, gondoltam, hogy most választ kapok arra: megerősítenek-e a tisztségemben, vagy elköszönnek tőlem. Én előbbit szerettem volna, bíztam is benne, de a valóságban végül az utóbbi történt meg.”

Érkezik: Szalai László

A honi edzőképzést Mezey Györgytől megöröklő Szalai László 2004 és 2006 között Lothar Matthäus szakmai stábjában kapott szerepet a magyar válogatottnál, majd a Sándor Károly Akadémia, illetve a Magyar Futball Akadémia vezetőjeként vívott ki magának elismerést. 2012-ben, az edzőképzés élére kinevezett Szalai utánpótlás központú programot hirdetett meg, melynek lényege, hogy az edzőképzés hangsúlya a professzionális bajnokságokban dolgozó trénerektől az utánpótlásedzőkre helyezkedik. Mindezt az MLSZ időarányosan hajtja véget.

Gavalovits Sándor