Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17: Elitkörben a fiúk is

A lányok október elején már továbbléptek, a fiúk pedig most biztosították helyüket a tavaszi elitkörben.

Jár az elismerés a magyar srácoknak. – fotó: mlsz.hu

Nem várt könnyű összecsapás a magyar fiatalokra Telkiben, hiszen erős csoportba kerültek, ennek ellenére Kazahsztán legyőzésével (és a horvátok döntetlenjével) továbbléptek a csoportból.

A hűvös, esős időben lejátszott mérkőzésen végig a mieink fölénye érvényesült, ám sokáig hiába játszott jobban és veszélyesebben a magyar együttes, és alakított ki több igéretes helyzetet is, egészen a második félidő közepéig kellett várni a vezetés megszerzésére, ekkor Herjeczki szögletét saját kapujába juttatta Podymskiy. Ráadásul a hajrában emberelőnybe is került a magyar együttes, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Az első percekben Tajti hagyott ki nagy helyzetet, majd negyedóra elteltével Tömösvári lövését blokkolták a kazah védők. A félidő végéhez közelítve cserélt a vendégek kapitánya, aki jól láthatóan elégedetlen volt csapata teljesítményével, ám ez sem volt elég, hogy felrázza övéit, sőt, továbbra is a magyar csapat futballozott kapura veszélyesebben. Herjeczki és Vogyicska is kihagyott ebben a periódusban egy-egy ziccert. Fordulás után Tajti helyét Szabó foglalta el, és rögvest majdnem meglett az eredménye az agresszív letámadásnak, de Herjeczki nem tudta értékesíteni helyzetét. A második játékrész további etapjában is jóval több lehetőséget dolgozott ki a magyar együttes, és bár a gól megnyugtatta a mieinket, még magabiztosabb sikert arathatott volna a magyar együttes.

Magyarország – Kazahsztán 1-0 (0-0)
Telki, 40 néző, vezette: Jari Järvinen/finn/ (Sami
Nykänen/finn/, Alessandro Costanzo/olasz/)
Magyarország: Vajda Dániel – Szalai András, Patik Márton, Szalai Attila, Tóth Bence – Vogyicska Bálint, Bodrogi János, Tajti Mátyás (Szabó Bence, a szünetben) – Tömsövári
Bálint (Lassú Zsombor, 60.), Bíró Bence (Dávid, 76.),
Herjeczki Kristóf
Kazahsztán: Podymskiy – Kassym, Mairash, Risbekov, Alexeyev – Najaryan, Orazov, Saginov (Samenov, 64.), Zhaksybai (Zhagorov, 32.), Zainutdinov – Omirtayev (Soltanov (58.)
g.: Podymskiy (56., öngól)
s.: Szalai András (22.), Szabó B. (73.), Bodrogi (79.) ill.: Saginov (60.), Mairash (80+1.)
kiállítva: Mairash (80+2.)

A másik összecsapáson Horvátország – Izrael 0-0, így a mieink már biztosan továbbjutottak.

A csoport állása:
1. Magyarország 6 p. (2-0), 2. Horvátország 4 p. (8-1), 3. Izrael 1 p. (0-1), 4. Kazahsztán 0 p. (1-9)

Az utolsó forduló:
2014. október 26., vasárnap
13.30 Magyrország – Horvátország
Telki, vezeti: Davide Massa (olasz)

13.30 Izrael – Kazahsztán
Tatabánya, Grosics Stadion, vezeti: Jarl Jónsson (izlandi)

Gavalovits Sándor