Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki legyen Weidenfeller utódja?

Megy a találgatás abban a tekintetben, hogy 2016 nyarától ki lehetne Weidenfeller méltó utódja a Borussia Dortmundnál. De vajon van alapja a találgatásoknak, vagy 2016 után is marad a klubnál a tapasztalt kapuvédő?

Vajon előtérbe kerülhet Langerak a Dortmundnál? (forrás: kicker.de)

A 34 esztendős Roman Weidenfellernek már kereshetik az utódját(?) a Borussia Dortmund háza táján, ugyanis a német válogatott kapus szerződése 2016-ban lejár. Ezért a kicker.de eljátszott a gondolattal, mi lenne ha Weidenfeller 2016 után nem folytatná a [Dortmundban] pályafutását. Több név is felmerülhet a BVB-nél, persze az sem kizárt, hogy a veterán kapus hosszabbít a klubbal. Legközelebbi utódként Mitchell Langerak-ot lehet említeni. Az ausztrál hálóőr eddig 11 mérkőzésen lépett pályára a sárga-feketéknél, azonban az idei szezonkezdet nem sikerült jól. A bajnokság nyitányán bizalmat szavazott neki Jürgen Klopp, de a Borussia hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedett az erősen kezdő Bayer Leverkusen csapatától. Azóta Langerak nem kapott lehetőséget, ugyanakkor ez sem vezethető vissza feltétlen a vesztes nyitányra, és biztosan nem akkor védett utoljára a 26 éves, ötszörös válogatott kapus a Dortmund színeiben. A BVB 2010 óta tudhatja soraiban az ausztrált, akit szintén 2016-ig köti jelenlegi szerződése a klubhoz.

A kicker online verziója az alábbi neveket vetette fel lehetséges utódjelöltként (Langerak-on kívül):
Timo Horn (21 éves, 1. FC Köln), Roman Bürki (24, SC Freiburg), Kevin Trapp (24, Eintracht Frankfurt), Oliver Baumann (24, Hoffenheim), Ron-Robert Zieler (25, Hannover)

Mindenesetre szinte biztosan kijelenthető, hogy ha 2016 júniusa után Weidenfeller nem állna a Dortmund rendelkezésére, addig is kirobbanthatatlannak tűnik első számú kapusként a klubnál.

Nagy Dávid