Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

KTE-Újpest: Az öngólok földjén

Az Újpest kecskeméti vendégjátéka nem hozott túl sok szerencsét a fővárosi egyesületnek. A pechszériának az eredménye a 2:0-s hazai győzelem.

Kecskeméti TE – Újpest FC 2:0 (2:0)

G: Ojo (5. – öngól), Balogh (30. – öngól)

A 15. forduló nyitómeccsén a Kecskemét hazai pályán legyőzte az Újpestet, méghozzá 2:0-ra. A találkozót már igen hidegben játszották le és az időjárás a nézők számán is megmutatkozott. De nem csak a lelkes buzdítás hiányzott, hanem a lendület és a tetszetős játékkal is adósok maradtak a csapatok. Az első félidőben több jó lehetősége volt az Újpestnek, így még kapufát is elértek, de a gól nem jött össze. Legalábbis az ellenfél kapuját nem sikerült megzörgetni, de Balajcza kapuját két alkalommal is bevették. A mérkőzés elején, az 5. percben Ojo, majd a 30. percben Balogh Balázs tévesztette el a kaput, így a Kecskemétnek helyzetek nélkül is sikerült a gólszerzés.

Fortuna ma a hazaiak mellett állt, így jogos az öröm. / Kép forrás: www.nso.hu

A második félidőre a vendég gárda cserékkel próbált frissíteni, de nem jöttek be az edzői húzások. A Kecskemét ráült az eredményre és csak a kontrákra játszott, így a 70. perc környékén, ha pontosabbak az utolsó passzok, akkor ziccereket tudtak volna kialakítani. A BebetoBalázs kettős a gyorsaságukat kihasználva zavart tudtak kelteni a vendégek védelmében, de sokra nem mentek vele. Az Újpest pedig lelkesen ment előre, próbálkoztak a rövid passzokkal, de kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek. Egyedül a 90. percben volt egy ígéretes ziccerük, amikor a szöglet utáni kavarodásban Gréczi tudott fejjel tisztázni a gólvonal előtt.

A KTE ezzel a sikerrel bebiztosította a táblázat közepén elfoglalt helyét, míg az Újpest a többi találkozó függvényében fog lejjebb csúszni a táblázaton. A ziccerek kimaradtak, így az eredmény sem változott. Az öngólok földjén a Kecskemét lett úrrá a káoszon.

Acsádi Gergő