Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Megnyerte csoportját a Fradi, derbi a tizenhat között

Nem lehet azt mondani, hogy sziporkázott a fővárosi együttes, míg a Kaposvár a ZTE-t verte. Elkészült a nyolcaddöntő párosítása is.

Befejeződött az F. csoport is a Ligakupában, és a három zöld-fehér együttes közül a fővárosiak és a tolnaiak örülhettek továbbjutásnak.

Ferencváros – Paks

Alig néhány száz néző lézengett csak az impozáns Groupama Arénában kedden kora este a Ligakupa hatodik körének záró felvonásán. A hazaiak valamivel többet támadtak, ám nem alakult ki nagy helyzet, még helyzetecskét sem lehetett feljegyezni. Az első félóra végéhez közelítve aztán Kukuruzovic remekül szolgálta ki Busait, aki nem is hibázott. A folytatás sem alakult túl jól a paksiaknak, akik nem sokkal később újabb középkezdéshez vonulhattak, lévén Vági szerelése Kukuruzovicról Nagy Dániel elé pattant, aki bevette a tolnai kaput. A Paksiak ezután valamivel magasabb fokozatba kapcsoltak, és a szünet után nem sokkal összejött a szépítés is. Könyves, Kiss Tamás volt a labda útja, utóbbi Simon Attilához passzolt, utóbbi pedig a kapuba lőtt. A hazaiaknál bemutatkozott Dragóner Filip, a korábbi kedvenc, Dragóner Attila fia, nem is vallott szégyent a tizenhat éves középpályás. Ezzel a sikerrel a Ferencváros megnyerte csoportját.

Ferencváros – Paks 2-1
g.: Busai (28.), Nagy Dániel (35.) ill.: Simon A. (51.)

Kaposvár – Zalaegerszeg

Írd és mondd, 35 (!) néző tekintette meg a Zalaegerszeg kaposvári vendégjátékát. Unalmas, helyenként álmos teljesítménnyel igazolták a csapatok, hogy tét nélküli volt az összecsapás, bár vendég részről minimális tétje lehetett volna a találkozónak, hiszen a Zalaegerszeg győzelme esetén akár a továbbjutást jelentő második helyre is befuthatott volna, de Hadaró Valentin révén a Rákóczi szerzett vezetést és egyben győztes gólt. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, így a somogyiak megérdemelt győzelmet arattak.

Kaposvár – Zalaegerszeg 1-0
g.: Hadaró (24.)

A csoport végeredménye:
1. Ferencváros 11 p. (9-4), 2. Paks 9 p. (13-10), 3. Kaposvár 6 p. (6-12), 4. Zalaegerszeg 6 p. (5-7)

Derbi a legjobb tizenhat között

A Ferencváros – Paks összecsapás után sorsoltak is. A nyolcaddöntőben lesznek csemegék, hiszen a csapatok párosítása többek között derbit, és keleti rangadót is tartogat.

Két feltétel teljesülése kellett: Csoportelső csak csoportmásodikkal kerülhetett össze, míg azonos csoportból nem sorsolhattak ki ismét. Ez utóbbi mégis összejött, hiszen a Paks mellé a Ferencvárost húzták, így újabb cetlit kellett kihúzni, ez már az MTK volt.

A nyolcaddöntő:
Sopron (NB II.) – DVSC-Teva
Dunaújváros PASE – Videoton
Pécsi MFC – Haladás
MVM Paks – MTK
Újpest – Ferencváros
Győri ETO – Szigetszentmiklós (NB II.)
Diósgyőr – Honvéd
Békéscsaba (NB II.) – Nyíregyháza

Az első mérkőzésekre december 2-án, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Gavalovits Sándor