Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-bronzot nyerő edző a pécsi kispadon – hivatalos

A PMFC-Matias élvonalbeli labdarúgócsapata hétfő este hivatalos honlapján jelentette be, hogy az ideiglenesen megbízott Kulcsár Árpád helyét Robert Jarni veszi át. A horvát válogatottal 1988-ban világbajnoki bronzérmet nyerő egykori hátvéd fét és fél esztendős szerződést írt alá a baranyai klub vezetőségével.

Kép Forrása: m.origo.hu

A 46 éves ex-labdarúgó a pécsi klub hivatalos honlapjának így nyilatkozott – “A legfontosabb az, hogy játékos-pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsen az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot”

Továbbra is a csapatnál marad Kulcsár árpád, aki Sasa Glavas társaként segíti majd az új vezetőedző munkáját.

Robert Jarni pályafutása során 81 alkalommal öltötte magára a horvát válogatott címeres mezét, világszerte igen ismert labdarúgónak számít, ugyanis megfordult a Serie A-ban, illetve a La Ligában is. Pályafutását a Hajduk Splitben kezdte, majd Bari, az FC Torino és a Juventus következett. Olaszországot 1995-ben hagyta el egy spanyol kaland kedvéért, ekkor lett a Real Betis játékosa. Három évvel később leigazolta a Real Madrid, ám egy szezon (27 meccs) után távozott a Las Palmashoz. Karrierjét görög földön a Panathinaikos labdarúgójaként fejezte be 2002-ben.

Ami edzői pályafutását illeti, a 2007/2008-as szezonban nevelőegyüttesét a Hajduk Splitet irányította. Ezt követően egészen 2010-ig nem edzősködött, ekkor az NK Istra 1961 kispadjára ült le, ám még ebben az esztendőben fel is állították. Egy rövid szünetet követően a 2012/2013-as szezonban ismételten a Hajduk Splitnél vállalt szerepet az U19-es csapat trénereként, majd a mögöttünk álló szezonban az FK Sarajevo csapatát trenírozta.

Ami a célkitűzést illeti, Jarni feladata a Pécs benntartása lesz az idei szezonban, mint ismeretes, a csapat 15 fordulót követően mindössze utolsó előtti, tehát kieső helyen szerénykedik.

Őszi Ádám