Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányból felállva kiütéses Freiburg-siker; győzött a Köln és a ‘Gladbach is

Ma délután folytatódtak a Bundesliga első tavaszi fordulójának küzdelmei. Olic rögtön kezdőbe került Hamburgban a visszatérése után, a Frankfurt gyors góllal kezdett, mégis hideg zuhany érte őket a második félidőben, míg a Stuttgart hazai pályán szenvedett vereséget.

A gyors gól ellenére nagy pofonba szaladt bele a Frankfurt (forrás: kicker.de)

SC Freiburg – Eintracht Frankfurt 4-1 (0-1)
Helyszín: Schwarzwald-Stadion, Freiburg – 24.000 néző
Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Russ (1′), Darida (61′ – büntetőből), Petersen (63′, 69′, 88′)
Sárga lap: Trapp (45′), Anderson (45′), Chandler (53′), Mehmedi (58′), Günter (62′), Philipp (72′)

SC Freiburg: Bürki – Riether (Sorg 46′), Torrejon, Höhn, Günter – Schuster (Petersen 46′), Darida – Klaus, Schmid – Frantz, Mehmedi (Philipp 66′)

Eintracht Frankfurt: Trapp – Chandler, Russ, Anderson, Oczipka – Stendera, Hasebe (Madlung 83′) – Aigner (Kittel 76′), Inui (Piazon 76′) – Meier, Seferovic

Az utolsó Freiburg negatív helyzete még inkább mélyült, hiszen az Eintracht Frankfurt a forduló eddigi leggyorsabb góljával már az első percben előnybe került Russ révén. Stendera beívelése után született a találat. Persze a hazaiaknak még ott volt az egész mérkőzés arra, hogy javítsanak helyzetükön (0-1). A 32. percig igazán nagy helyzetet nem láthattak a kilátogató szurkolók, viszont ekkor Meier állt közel ahhoz, hogy növelje csapata előnyét, ám a góllövőlista éllovasának lövését Bürki kivédte. A vendégek a félidő egészében aktívabbnak bizonyultak, ám Bürkinek nem okoztak gondot a további lövések, vagy éppen azok kapura sem mentek. Ennek ellenére mégsem bánkódhatott a frankfurti alakulat, hiszen a korai találatra nem jött válasz, így vendég előnnyel ért véget az első játékrész.

A második játékrész elején (47′) Mehmedi és Schmid is betalálhatott volna a vendégek kapujába, de egyikük sem tudott élni a lehetőséggel, így az egyenlítés elmaradt. Innentől kezdve igazán felgyorsultak és nagy fordulatot vettek az események. A 61. minutumban Aigner az ellenfél lábát sodorta el csapata tizenhatosán belül, így a játékvezető a hazaiak javára ítélt büntetőt. A labda mögé Darida állt, aki értékesítette a tizenegyest, ezzel kiegyenlítve az eredményt (1-1). Szárnyra kaptak a freiburgiak, ugyanis a következő percben már a vezetést is megszerezték Petersen révén, akit Klaus indított. Petersen a kapu előteréből tekerte el a labdát az elvetődő Trapp mellett (2-1). Ám ennyivel nem érte be a hazai együttes, és a 69. percben teljesen megbénították a vendégeket. Ekkor Petersen volt újra eredményes, aki szorongatott helyzetből tudott a kapuba fejelni (3-1). A kegyelemdöfést a 88. percben vitte be a klasszikus mesterhármast elérő Petersen. A gyors frankfurti gól ellenére inkább a vendégeket érte nagyobb sokkhatás a második játékrészben, a Freiburg játékosai pedig profi módon nem estek szét a korai bekapott találattól, és kiütötték az Eintrach csapatát (4-1). A Freiburg ezzel a sikerrel nagyot ugrott előre, hiszen a 18. helyről a 13-ra léptek fel, míg a Frankfurt egyelőre marad a 9. pozícióban.

VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-0)
Helyszín: Mercedes-Benz-Arena – 54.000 néző
Vezette: Christian Dingert
Gólszerzők: Herrmann (71′)
Sárga lap: Xhaka (33′), Gentner (33′), Niedermeier (50′), Kostić (80′), Korb (81′)

VfB Stuttgart: Ulreich – Schwaab (Kostić 78′), Baumgartl, Niedermeier, Hlousek – Oriol Romeu, Gentner – Klein, Leitner (Maxim 74′), Werner (Ibisevic 69′) – Harnik

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (Brouwers 90+1′), Stranzl, Jantschke, Wendt – Kramer, Xhaka – Herrmann, Johnson – Hrgota (Raffael 87′), Kruse (Nordtveit 90+2′)

A félidő java a vendégekről szólt, ám a sok próbálkozás ellenére csak egyszer tudták eltalálni a kaput, de abból sem született gól. A 30. perchez közeledve már több lehetőség adódott a stuttgartiak előtt is, ám a VfB első kapura tartó lövésére a 35. minutumig várni kellett, amikor Werner próbálkozott távolról, de nagy löketét Sommer kapus ki tudta védeni. A Mönchengladbach azonban nagy mezőnyfölényben játszott, de gólt egyik csapattól sem láthattunk ebben a nem túl eseménydús játékrészben, annak ellenére sem, hogy a hajrát jobban megnyomta a Borussia, ám ekkor már a kaput sem sikerült eltalálniuk.

A fordulás után nem kellett igazán sokat várni arra, hogy nagy helyzet alakuljon ki. Az 52. minutumban a VfB állt közel a vezetés megszerzéséhez, amikor egy szöglet után Niedermeier emelkedett a védők fölé, a labdát el is fejelte, de az centikkel fölé szállt. A stuttgartiak igyekezetének ellenére Mönchengladbach jutott előnyhöz a 71. percben. Hrgota passzát követően Herrmann fejezte be góllal a támadást, lövése a léc alá vágódva ment be a kapuba (0-1). Innentől kezdve nem történt igazán komoly esemény a meccsen a 91. percig, amikor Niedermeier járt közel az egyenlítéshez, de lövése csak a kapufát súrolta. Így papírforma eredmény született Stuttgartban, mellyel a Mönchengladbach felkapaszkodott a 3. helyre, míg a VfB visszacsúszott a 17., kieső helyre.

Hamburger SV – 1. FC Köln 0-2 (0-0)
Helyszín: Imtech-Arena – 55.000 néző
Vezette: Wolfgang Stark
Gólszerzők: Risse (62′, 78′)
Sárga lap: Peszko (16′), van der Vaart (16′), Djourou (82′)

Hamburger SV: Drobny – Götz, Rajkovic, Djourou, Jansen – Westermann – Jiracek (Lasogga 72′), van der Vaart – Müller (Stieber 58′), Gouaida (Beister 76′) – Olic

1. FC Köln: Horn – Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector – Lehmann, Vogt – Peszko (Svento 67′), Halfar, Risse (Gerhardt 79′) – Ujah

Olic visszatért Hamburgba, s már rögtön a kezdő csapatban kapott helyet előretolt csatárként a 35 éves, horvát labdarúgó.
A mérkőzés 9. percében Westermann vette célba Olkowski kapuját, ám a kölni hálóőr hárította ezt a hamburgi próbálkozást. Ezt követően igyekezett a Köln is, de ők sem jártak közelebb a gólszerzéshez. A horvát támadó, Olic előtt a 21. percben adódott lehetőség, ám ő sem állt a helyzet magaslatán, befejezése pedig nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára. Majd 3 perccel ezután érkezett Ujah, aki fejjel vette volna be a HSV kapuját, de Drobny a helyén volt. A 27. minutumban ismét egy kölni fejese érkezett, de Peszko akarata sem érvényesült, újfent a hazai kapus kezei között kötött ki a labda. A félidő végéhez közeledve a Hamburg igyekezett gólt szerezni és nyomást gyakorolni a vendégekre, ám Müller lövése mellé szállt, ezt követően pedig a kölnieknek is jutott lehetőség a vezetés megszerzésére még az első játékrész vége előtt, de bevehetetlennek bizonyultak a kapuk.

A fordulás után a kölniek voltak aktívabbak és ismét Peszko vette célba Drobny kapuját a 47. percben, ám a kapus résen volt ezúttal is. Az 58. percben pályára lépett Stieber Zoltál, aki Müllert váltotta. A 62. minutumban azonban már nem tudott védeni a HSV kapusa Risse szólója után, amikor a kölni labdarúgó célba vette a hazai kaput (0-1). A hazaik még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis Risse duplázni tudott 16 perccel az első találatát követően, amivel bebiztosítani látszódott a vendégek sikere. A kölni labdarúgó ismét szólója után lőtte el a labdát, esélye pedig nem volt Drobny-nak a hárításra (0-2). A Hamburgnak már a szépítés sem jött össze, ahogyan a vendégek sem tudtak újra betalálni, így már nem változott a továbbiakban az eredmény. Győzelmének köszönhetően a Köln egy hellyel előrébb lépett, a 10. pozícióba, míg a HSV eggyel lejjebb csúszott, a 15. helyre.

Nagy Dávid