Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane duplájával a Tottenham beelőzte az Arsenalt!

Három meccsen három londoni csapat lépett pályára szombat délután, felemás eredménnyel.

Kép forrása: ibtimes.co.uk  Kane ismét duplával segítette a Tottenham csapatát!

Kép forrása: ibtimes.co.uk
Kane ismét duplával segítette a Tottenham csapatát!

Crystal Palace – Everton 0-1 (0-1)
London, Selhurst Park, 25.197 néző. Vezette: Roger East.
Crystal Palace: Speroni – Ward, Dann, Delaney, Kelly (Zaha 65.) – Puncheon, McArthur, Ledley – Gayle, Chamakh (Mutch 25.) – Sanogo (Murray 71.).
Everton:  Robles – Baines, Jagielka, Stones, Coleman – Besic, Barry, McGeady – Mirallas (Oviedo 68.), Naismith – Lukaku (Kone 90+2.).
Gólszerzők: – ill. Lukaku (2.)
Sárga lap: – ill. Oviedo (80.), Robles (90+1.)

Nem kellett sok a vendég Evertonnak, már a második percben megszerezték a vezetést Roberto Martínez fiai. Steven Naismith centerezését a belga csatár, Romelu Lukaku passzolta a kapuba, ezzel megadva a meccs alapját. Kissé meglepő módon át is vette az irányítást a Palace, és ugyan próbálkoztak becsülettel, ám a játékmester Marouane Chamakh sérülése után Alan Pardew menedzsernek muszáj volt változtatnia. A Crystal Palace nem adta fel, és Puncheon vezetésével folyamatos presszió alatt tartották vendégüket, eredmény nélkül. Fordulás után továbbra is a hazaiak irányítottak, de nem sikerült bevenniük Robles kapuját, sőt, egy ellentámadás után majdnem Lukaku duplázott, ám lövése éppen csak célt tévesztett, így a minimális különbséggel, de nyert az Everton.

Liverpool – West Ham United 2-0 (0-0)
Liverpool, Anfield Road, 44.718 néző. Vezette: Andre Marriner.
Liverpool: Mignolet – Sakho, Can, Skrtel – Lucas Leiva, Henderson, Markovic (Sturridge 68.), Moreno – Coutinho (Ibe 81.), Sterling, Lallana.
WHU: Adrián – O’Brien, Ried, Creswell, Collins (Demel 74.) – Downing, Song, Amalfitano (Noble 55.), Nolan – Carroll (C. Cole 63.), Valencia.
Gólszerzők: Sterling (51.), Sturridge (80.)
Sárga lap: Sterling (90+2.) ill. Carroll (60.)

Egy győzelemmel a Liverpool megelőzhette a tabellán előtte helyet foglaló West Ham Unitedet, és két pontra meg is léphetett riválisától Brendan Rodgers csapata. Bár még így is csak a hetedik helyre léphetett előre a Pool, a hazaiak mindent megtettek, hogy a gyengébbre sikerült évet egy erősebb meneteléssel folytassák. Coutinho és Carroll már az első félidőben előnybe juttathatták volna csapatukat, ám a jelenlegi, és az egykori liverpooli játékos is hibázott, így a félidőben maradt a gól nélküli állás. Amit aztán gyorsan sikerült megváltoztatnia Raheem Sterlingnek, aki Coutinho mesteri passzát váltotta gólra. A West Hamnek kezdeményeznie kellett volna, ám a a hazaiak nem engedték kibontakozni Sam Allardyce csapatát, és magabiztos labdajáratással tartották sakkban ellenfelüket. Nem tudott magához térni a WHU, és ezt a sérüléséből visszatérő Daniel Sturridge ki is használta, és ismét csak Coutinho passzából, beállította a végeredményt.

West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 0-3 (0-2)
Birmingham, The Hawthorns, 19.000 néző. Vezette: Kevin Friend.
WBA: Foster – Wisdom (Gardner 61.), McAuley, Dawson, Lescott – Yacob, Brunt, Morrison (Dorrans 88.), McManaman (Brown 60.), Anichebe – Berahino.
Tottenham:  Lloris – Walker, Fazio, Vertonghen, Rose – Dembele (Chadli 62.), Mason (Stambouli 74.) – Eriksen, Paulinho, Lamela – Kane (Soldado 88.).
Gólszerzők: – ill. Eriksen (6.), Kane (15., 64.-büntető)
Sárga lap: Berahino (55.), Yacob (80.) ill. Lamela (90+2.)

Nem sokáig váratták a szurkolókat a londoniak. A hétközi Ligakupa mérkőzés hőse, a dán Christian Eriksen a birminghami közönség előtt is megmutatta, hogy szabadrúgásból életveszélyes. Védhetetlen lövése után alig telt el tíz perc, és a Spurs máris kétgólos előnybe került. Harry Kane csinált bolondot a védőkből, és tizenöt méterről kilőtte a felső sarkot. Innen már a West Bromwich csak hajtotta az eredményt, míg a Tottenham nagyjából sínen volt az Arsenallal folytatott különpárbajban. A hazaiaknak nem sikerült felvenniük a ritmust, és a vendégek magabiztosan tartották magukat, a magára hagyott Berahino csak vergődött a Spurs védői között. Fordulás előtt még Dawson fejese a kapufán csattant, így maradt a 0-2-es eredmény. A második félidőben folytatódott a vendégek fölénye, és a Lescott kezezése után megítélt büntetőt Harry Kane váltotta gólra. Az Everton ellen megúszta Joleon Lescott, most Kane magabiztosabb volt, mint a két hete Mirallas. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a hátralévő időben sem sikerült a hazaiaknak feléledniük, a Tottenham pedig nem erőltette tovább, megelégedtek a háromgólos győzelemmel.

http://www.dailymotion.com/video/x2g396t_crystal-palace-0-1-everton-all-goals-and-highlights-31-01-2015-premier-league_sport
http://www.dailymotion.com/video/x2g37od_liverpool-2-0-west-ham-united-all-goals-and-full-highlights-31-01-2015-premier-league_sport
http://www.dailymotion.com/video/x2g39hr_west-bromwich-albion-0-3-tottenham-hotspur-all-goals-highlights-hd-31-01-2015_sport

Demmel László