Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Gázolt az Ajax, parádés meccsen nyert a Sevilla – videóval

Fogyatkozik a mezőny az Európa Ligában,  ma este rendezték a múlt heti odavágók visszavágóit a kieséses  szakaszban. 

Kép: www.uefa.com

Kép: www.uefa.com

Az első meccsen nem ment könnyen az Ajaxnak, most viszont könnyedén vették az akadályt. Amszterdamban csak egy szűk 1-0-s győzelemre futotta, így a lengyel Legia reális esélyekkel futhatott neki a visszavágónak hazai pályán. Esélyeik viszont nagyon gyorsan elszálltak. Alig telt el az első tíz perc, Milik már vezetéshez is juttatta a vendég hollandokat.

Két perccel később jött az újabb gól: a középhátvéd Viergever duplázta meg csapata előnyét. Gyakorlatilag már minden eldőlt ezen a ponton, de még az első félidőben összejött egy harmadik találat is: Milik duplázott a 43. percben, 0-3-as Ajax vezetés. A lefutott meccs innentől nem hozott izgalmakat. Az Ajaxnál figyeltek a sérülések elkerülésére, és próbálták minél kevésbé kifárasztani magukat a hétvégi bajnoki előtt. Az eredmény viszont nem változott, összesítésben 4-0 a hollandoknak.

http://www.dailymotion.com/video/x2i6tiv_thulani-serero-goal-legia-0-2-ajax-europa-league-26-2-2015_sport

Legia Varsó – Ajax 0-3 
Pepsi Arena, vezette: David Fernandez Borbalan
Legia Varsó: Kuciak – Guilherme, Junior, Rzezniczak, Broz – Kucharczyk, Jodlowiec, Maslowski (Pinto), Vrdoljak, Zyro (Kosecki) – Sá (Saganowski)
Ajax: Cilessen – Boilessen, Viergever, Veltman (van der Hoorn), Rhyn – Klaasen (Sinkgraven), Serero, Bazoer – Kishna (Andersen), Milik, Ghazi
G.: Milik (11., 43.), Viergever (13.)

Kép: www.uefa.com

Kép: www.uefa.com

A másik meccshez hasonlóan itt is 1-0-s hazai siker született az odavágón, nevezetesen a Sevilla került minimális előnybe, de nem dőlt el semmi: hazai pályán minden lehetőség adva volt a németeknek a továbbjutáshoz. Igazi rangadó volt ez, és a közönség is olyan hangulatot varázsolt az arénába. A sötét mezes Gladbach támadott is ahogy csak tudott, de már az elején egy váratlan dolog történt: egy remek Sevilla kontra végén Bacca csúsztatott a hálóba, de Stranzl ért bele utoljára, így az ő öngóljának adták a találatot. Nem hátrált meg a kapott góltól a Gladbach, és tovább támadott. Itt-ott azért meg tudtak indulni a vendégek is, de inkább a németek akarata érvényesült. A 19. percben össze is jött az egyenlítés: egy gyönyörű akció végén Xhaka lőtt a kapus lábai közé. Hatalmas gól.

http://www.dailymotion.com/video/x2i6xm1_borussia-moenchengladbach-2-2-sevilla-all-goals-highlights-europa-league-26-2-2015_sport

A spanyoloknál egyébként sérülés miatt nem Beto, hanem az őt helyettesítő Rico védett, és ez összességében meg is látszott. Öt perccel a második találat után jött a harmadik is: egy újabb Sevilla kontra akció, amit nem jól védekeztek le a sötét mezesek. Vitolo simán rádurranthatta a labdát, és hatalmas gólt rúgott. Nagyon nehéz helyzetbe került – már nem először a Gladbach, de becsületükre legyen mondva, nem álltak le. Három perccel később ismét döntetlenre álltak a csapatok: Hazard állította be az első félidő végeredményét. A 2-2 azért is volt kellemetlen a hazaiaknak, mert a két idegenben lőtt gól miatt csak úgy juthattak tovább, ha minimum két gólos sikert aratnak. A második félidőben aztán meg is tört a hazai lendület: az amúgy is feszült mérkőzésen Xhaka megkapta második sárgáját, így kiállította  a játékvezető. A Gladbach számár így elszállt minden remény, sőt a 79. percben kaptak még egyet:  a csereként beállt Vitolo volt eredményes. A Sevilla ezzel mindkét meccsét nyerte a Gladbach ellen, és összesítésben 4-2 arányban bizonyult jobbnak.

http://www.dailymotion.com/video/x2i6vx3_thorgan-hazard-goal-moenchengladbach-2-2-sevilla-26-02-2015-uefa-europa-league_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2i70d9_highlights-b-moenchengladbach-2-3-sevilla-26-02-15-hd_sport

Mönchengladbach – Sevilla 2-3
Borussia-Park, vezette: Mario Strahonja
Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Dominguez (Hrgota), Stranzl, Jantschhke (Johnson) – Hermann (Traore), Xhaka, Kramer, Hazard – Kruse, Raffael
Sevilla: Rico – Tremoulinas (Navarro), Kolodziejczak, Carrico, Figueiras – Vitolo, Krychowiak, Banega (Mbia), Iborra, Vidal – Bacca (Gameiro)
G.: Stranzl (8. – öngól), Xhaka (19), Vitolo (26.), Hazard (29.), Vitolo (79.)

Baranyai Balázs