Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Mönchengladbach otthon győzte le az újoncot

A német élvonal 23. fordulójának utolsó előtti meccsén a Borussia Mönchengladbach a Paderborn csapatát látta vendégül. A győzelemre sokkal esélyesebbnek vélt hazaiak otthon tartották a három pontot.

Az első találat szerzőjét, Johnson-t ünneplik a társak (forrás: kicker.de)

Borussia Mönchengladbach – Paderborn 2-0 (1-0)
Helyszín: Borussia-Park – 52.000 néző
Vezette: Michael Weiner
Gólszerzők: Johnson (18′), Herrmann (82′)
Sárga lapok: Rupp (54′), Vrancić (62′)

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Jantschke, Stranzl, Korb – Johnson, Xhaka, Nordtveit, Traoré (Herrmann 73′) – Hrgota (Kruse 68′), Raffael (Kramer 84′)
Vezetőedző: Lucien Favre

Paderborn: Kruse – Heinloth (Ducksch 79′), Ziegler, Hünemeier, Brückner  -Meha, Bakalorz (Vrancić 60′), Rupp, Stoppelkamp (Koc 66′) – Kachunga, Lakic
Vezetőedző: André Breitenreiter

A mérkőzés legelején a vendégek voltak aktívabbak, de két kísérletükből nem sikerült eltalálniuk a kaput. Majd szépen lassan magára talált a hazai együttes, melynek a 18. percben vezető találat formájában meg is lett az eredménye. A gólt Johnson szerezte, aki 16 méterről lőtte el a labdát, ami még meg is pattant, így Kruse-nak nem volt esélye a védésre (1-0). A továbbiakban mezőnyben megmaradt a Mönchengladbach fölénye, viszont lövések tekintetében kiegyenlítettebb volt a verseny, de igazán nagy veszélyhelyzetet már nem tudtak kialakítani a felek a szünetig, de így is előnnyel vonulhattak pihenni a hazai csapat játékosai.

A fordulás után hamar (47′) újabb gólt szerezhetett volna a ‘Gladbach, de a beívelt labdát elfejelő Raffael próbálkozását hárította Kruse. Újra veszélyhelyzet nélküli időszak következett, ugyanakkor mindkét együttes elég sokszor vállalkozott lövésre. A hajrához közeledve (82’) viszont bebiztosította a győzelmet a hazai csapat, hiszen ekkor a 73. percben pályára lépett Herrmann is betalált a vendégek kapujába. Ez a lövés is megpattant, akárcsak az első találatot megelőzően, így még csak szerencséje sem volt a Paderborn csapatának (2-0). Vereségével a Paderborn továbbra is marad a veszélyzónában, míg a Mönchengladbach számára most sem volt kérdés, hogy bármilyen eredményt is érnek el, a 3. pozíció marad a hazai együttesé a 23. forduló után is.

Nagy Dávid