Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund szezonja és a City becsülete a tét – előzetes

A Borussia Dortmund egygólos hátrányból várja a Juventus elleni visszavágót, és mivel a bajnokságban gyakorlatilag minden reményük elszállt, ezért biztosan sokszorozott erővel fognak hajtani a BL-ben. Eközben a City a lehetetlenre készül, Barcelonában kéne 2-1-es hátrányból fordítaniuk.

BL

Borussia Dortmund – Juventus (tv: Digi Sport 2, 20:15)

A BVB az új évben már sokkal inkább emlékeztet régi önmagára, Reus és Aubameyang vezérletével kisebb feltámadást produkált, a Schalkéval például gyakorlatilag feltörölték a padlót a Ruhr-vidéki derbin. Viszont legutolsó két bajnokijukon csak két 0-0-ra voltak képesek a nem éppen acélos Hamburg, illetve Köln ellen. A hazaiak számára komoly probléma, hogy a kezdő jobbhátvéd, Piszczek, illetve az ő helyettese, Großkreutz is sérült. Így Oliver Kirch és Sokratis Papastathopoulos között dől el, hogy ki kezd. Sahin játéka továbbá kérdéses, ezért valószínűleg Sven Bender lesz Gündogan párja a középpálya közepén. A csatár mögötti 3 poszt közül Reus helye biztos, ellenben akár Kagawa, akár Mkhitaryan, akár Kampl is kezdhet, sőt még az is előfordulhat, hogy Aubameyang visszalép a szélre, ezzel pedig Immobile lehet az egy szem ék.
A Juventus gyakorlatilag bebiztosította bajnoki címét az utóbbi hetekben azzal, hogy a Roma halmozta a döntetleneket, ezért valószínűsíthetően több energiájuk marad a BL-re, főleg úgy, hogy a hétvégén még tartalékoltak is a Palermo ellen. Az ő legkomolyabb hiányzójuk Andrea Pirlo, az ő helyét valószínűsíthetően Roberto Pereyra veszi majd át, de ugyanakkor azt sem lehet kizárni, hogy visszatér a háromvédős rendszerre Allegri, amire mér meg is vannak az emberei azzal, hogy Barzagli is felépült.
Végtelenül kiegyenlített találkozóra van kilátás, ahol tényleg bármi megtörténhet. A Dortmund az utóbbi időben összerakta a védelmét, azonban a Juvének nem egyszerű gólt rúgni, meglátjuk mit tudnak kitalálni a stratégák.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NE0_JQ51Ryk

Barcelona – Manchester City (tv: Digi Sport 20:15)

A katalánok bombaformában, az odavágót követő összes meccset megnyerték, és ezen a 4 találkozón 14 gólt szereztek. Messi, Neymar és Suárez közt a szinergia egyre erősebb, gyakorlatilag megállíthatatlanok. Viszont a középpálya közepéről hiányzik az egyik legfontosabb láncszem, Busquets. Az ő helyét Mascherano veheti át, és ezzel Bartra lehet az egyik középhátvéd. Egyébiránt a gránátvörös-kékek teljes harci díszben a manchesteriek nagy bánatára (leszámítva Vermaelen sérülését, de ez már senkit sem lep meg).
Pellegrini alatt ezzel ellentétben egyre jobban inog a kispad azzal, hogy legutolsó 3 bajnokijukból 2-t elvesztettek, és ezzel komoly veszélybe került a BL-indulásuk, mert az Arsenal, a Manchester United és a Liverpool is nagyon feljött a nyakukra. Az odavágón gyakorlatilag egy félidőnyi előnyt adtak a Barcelonának, amit ők maximálisan ki is használtak, azonban az valószínűtlen, hogy újra két belső középpályással álljanak csak ki, sokkal valószínűbb, hogy visszatérnek a 4-2-3-1-re. Nekik egyetlen hiányzójuk van, az első meccsen kiállított Clichy, őt vélhetően Kolarov fogja pótolni.
A két csapat formáját elnézve benne van a pakliban egy nagyobb arányú Barca siker, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a párharc még nincs lefutva, és ha esetleg a mérkőzés elején tudna egy gólt szerezni a City, akkor még forró lehet a pite a katalánoknak.

https://www.youtube.com/watch?v=f_w2qJppMaI

Tereh Balázs