Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Dán kapituláció a francia pokolban!

Míg az európai válogatottak sorra vívják selejtezőmérkőzéseiket a 2016-os franciaországi EB zászlaja alatt, addig a házigazda “Les Bleus” , barátságos mérkőzésekkel igyekszik formában tartani magát.

Kép forrása: vietnambreakingnews.com  Giroud folytatta az Arsenalban megkezdett gólgyártást.

Kép forrása: vietnambreakingnews.com
Giroud folytatta az Arsenalban megkezdett gólgyártást.

Franciaország–Dánia 2–0 (2–0)
Saint-Étienne, Geoffroy-Guichard Stadion. Vezette: Kruzliak (szlovák)
Franciország: Ruffier – Jallet (Sagna, 90.), Varane, Koscielny, Tremoulinas – Schneiderlin (Zouma, 82.), Kondogbia (Guilavogui, 60.) – Lacazette (Matuidi, 71.), Payet (Valbuena, 82.), Griezmann (Fékir, 60.) – Giroud.
Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Dánia: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Sviatchenko (Hansen, 76.), Boilesen (Christiansen, a szünetben) – Wass (Poulsen, a szünetben), Kvist (Delaney, 88.), Krohn-Dehli – Vibe (Jörgensen, 58.), Bendtner, Eriksen (Schöne, 83.).
Szövetségi kapitány: Morten Olsen
Gólszerző: Lacazette (14.), Giroud (38.)

Bár előzetesen túl sok esélyt nem adtak a dán válogatottnak a franca nemzeti tizenegy ellenében, azért a Nicklas Bendtner vezetésével pár nappal korábban az USÁ-t is legyőző vendégekre nem ártott figyelni. A francia válogatott legutóbb a braziloktól szenvedett 3-1-es vereséget, ami jót tett Didier Deschamps fiainak, mert egy percig sem vették könnyűnek a mérkőzést. Ennek köszönhetően már a 14. percben betalált a francia nép legújabb csodafegyvere, Alex Lacazette. A fokozódó nyomást egyre nehezebben bírta a vendégcsapat, és még a félidő végén az Arsenal-ász, Giroud is bevette Kasper Schmeichel kapuját. A pár nappal korábban mesterhármast jegyző Bendtner ezúttal eltűnt a védelem sűrűjében, és nem okozott komoly gondot a hazai védelemnek. Ellenben francai oldalon sorra jöttek a helyzetek, és csak a támadók pontatlanságának volt köszönhető, hogy nem végezték ki északi ellenfelüket, de azért formában tartásra kiváló este volt az a kékeknek. Legközelebb a dánoknál nagyobb tűzerővel rendelkező Belgium próbálhatja útját állni Deschamps csapatának.

Elefántcsontpart-Egyenlítői-Guinea 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Gradel (71.) ill. Salvador (13.)

Távol Európától is rendeztek felkészülési mérkőzést. Az immár Didier Drogbát nélkülöző, de Yaya Touréval, és Wilfried Bonyval felálló Elefántcsontpart nem tudta folytatni győzelmi sorozatát, és végül 1-1-es döntetlent játszottak Egyenlítői-Guinea csapatával. A sorozatban három vereséget elszenvedő vendégek számára győzelemmel felérő döntetlen született, és az önbizalmuknak mindenképpen jót tehetett ez a részsiker. Hosszú ideig tartották előnyüket a guineai játékosok, de végül a nagyobb játékerőt képviselő elefántcsontparti válogatottnak sikerült az egyenlítés.

Demmel László