Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar tehetség a Bayern Münchennél

Magyar tehetséget tesztel a Bayern München labdarúgócsapata, olvasható a kecskeméti klub hivatalos Facebook-oldalán.  Gréczi Márton Péter megérkezett Münchenbe és már munkába is állt. 

Greczi3

Az utóbbi időben sok bánat érte a magyar futballszurkolókat, évről évre tűnnek fel tehetséges labdarúgók, akikre azt mondjuk, hogy na majd ő! – Aztán eltűnnek a semmibe, vagy beleszürkülnek a kő kemény magyar valóságba. Hány és hány nevet sorolhatnánk fel az utóbbi tíz esztendőből. Talán Németh Krisztián volt mind közül a legnagyobb ígéret, de ott volt Varga Roland, Gosztonyi, előbbi korosztályos szinten még a kontinens válogatottjába is bekerült, ám a nagy áttörés elmaradt. Simon András is kint volt Liverpoolban, mostanra 25 esztendős, 6 magyar klubnál megfordult, mérkőzést azonban alig tud felmutatni. Sajnos nagyon sok a rossz és negatív példa, ám legyünk bizakodóak. Nemrégiben bemutattuk a PSV magyar tehetségét Kun Bertalant, aki előtt nagy jövő állhat, most pedig Gréczi Márton Péter tűnt fel mondhatni a semmiből.

Az ifjú kecskeméti labdarúgó, aki egyébként 2000-ben született és az U15-ös csapatának kiválósága igen korán kezdte a labdarúgást, 2008 óta érnek statisztikái, melyek önmagukért beszélnek, erre pedig felfigyelt a Bayern München labdarúgócsapata, pontosabban a német rekordbajnok megfigyelői. Gréczi ezidáig korosztályos együtteseiben 184 alkalommal lépett pályára, neve mellett pedig 126 gól szerepel. Ami az idei szezont illeti, 22 mérkőzésen 31 gólig jutott, most pedig a Bayern München akadémiáján bizonyíthat.

A Bayern München labdarúgócsapata levélben kereste meg az ifjú tehetséget, még márciusban, s invitálta meg edzeni, vagy ha úgy tetszik próbajátékra, melyre elkísérte őt Török László a klub szakmai igazgatója.

Gréczi Márton és Török László idő közben összefutott az 1860 München magyar játékosával Simon Krisztiánnal, erről közölt fotót a kecskeméti klub közösségi oldalán.

11148445_894486503928511_8393653899600101182_n

Őszi Ádám