Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier Liga: Csonka forduló csúcsrangadóval – előzetes

A jól megszokott 10 bajnoki helyett ezen a hétvégén csak 7 összecsapás lesz, azonban egy olyan rangadó mint a Chelsea – Manchester United feledteti a 33. fordulónak e kis szépséghibáját. Nézzük mit tartogat a hétvége az angol foci kedvelőinek számára.

Forrás:bleacherreport.net

Forrás:bleacherreport.net

Az FA kupa elődöntői miatt az Arsenal, a Liverpool és az Aston Villa se lép pályára a bajnokságban, ugyanis ezek a csapatok a Wembleyben vendégeskednek (bővebben itt), azonban ennek ellenére ez a hétvége is tartogat számunkra igazi csemegéket.

A szombati négy órás idősávban például az a Southampton látogat a Stokehoz, akik még mindig dédelgetik BL-ről szőtt legmerészebb álmaikat, tegyük hozzá még mindig jogosan. A “Szentek” jelenleg a tabella 6. helyén állnak,5 ponttal lemaradva a megrogyott Manchester Citytől, akik elfoglalják a 4. BL selejtezőt érő helyet. Ronald Koeman legénységének nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a Britanniába mindig hatványozottan meg kell küzdeni a 3 pontért. Annyi könnyedség talán adódik, hogy a Mark Hughes együttese sincs a legjobb formájában ugyanis legutóbbi 4 meccsén képtelen volt nyerni a Stoke, mi több ebben a sorozatban csak egyszer sikerült pontot szerezniük.

Ezek után jön a forduló és minden bizonnyal a szezon egyik legnagyobb rangadója a Chelsea – Manchester United. A “Vörös Ördögök” nagyon elkapták a fonalat a bajnokság végéhez közeledtével, immáron a 3. helyen állnak mindössze egy ponttal lemaradva a második Arsenaltól. Jelenleg egy 6 meccses győzelmi sorozatban fognak bekopogtatni a Stamford Bridgre úgy, hogy a múlt heti City elleni sima diadal megkétszerezte az önbizalmukat van Gaal fiainak. A Chelsea továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott mint az őket üldözők, így innen már csak el bukhatják a címet. Azonban nem szabad elkényelmesedniük, nehogy a végén az egyre biztosabb bajnoki serleg kicsússzon a kezükből. Ennek szellemében pedig eredményesen teljesítenek, ugyanis az új év első napja óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban. Ami a sérülteket illeti mindkét oldalon vannak problémák. A kékeknél Diego Costa játékára több mint valószínű, hogy még nem számíthat Jose Mourinho, a másik oldalon pedig a Chelsea specialista Robin van Persie sérülése nem jött rendben, így ő is a maródiak listáját gyarapítja. A szezonbeli első meccsükön az Old Traffordon épp a holland hosszabbításban szerzett találatával mentette a csatát 1-1-re. A találkozó a két edző szempontjából is pikáns, ugyanis van Gaal és Mourinho dolgozott együtt még annó a Barcelonanál, így jól ismerik egymást. A legutóbbi 7 egymás elleni találkozón nem tudott győzni a United, ráadásul még 2012-ben tudtak itt nyerni legutoljára, ami finoman szólva sem jó előjel, tehát kijelenthető, hogy az elmúlt években nem nyerni jártak London ezen felére.

A vasárnapi zárónapon két találkozót rendeznek. Pályára lép a már fentebb említett Manchester City. Pellegrini fiai a West Hamet fogadják az Etihadban. Manchester kék felén a szezon immáron csalódásként lesz elkönyvelve, ugyanis a bajnoki címre már csak minimálisak az esélyek, annak ellenére, hogy egész évben ott lohogtak Agueroék a Chelsea nyakán. Ráadásul a múlt heti csúfos vereség a United ellen azt is jelentett, hogy a BL-t érő negyedik helyért is küzdenie kell a csapatnak. A vendég West Ham számára már minden lényegi kérdés eldőlt, a jó kezdés után a csapat visszaesett a már megszokott középmezőnyben. Sam Allerdycenak és csapatának kiesési gondjai már nem lesznek, azonban attól nem kell tartanunk, hogy feltartott kézzel vonulnak ki a gyepre.

A zárómeccset a gyengécske Newcastle és a szintén BL selejtezős helyért küzdő Tottenham vívja késő délután. A helyszín a St. James’s Park ami idén túl sok örömöt nem hozott a “Szarkák” rajongói számára. Csapatuknak még könnyen lehetnek kiesési gondjaik, ha folytatják pocsék szereplésüket. John Carver együttese ugyanis 5 meccses vereség sorozatban van. A másik oldalon egyre biztosabban ki lehet jelenteni, hogy a csapata idén sem tudott átlépni a saját árnyékán, annak ellenére, hogy hellyel közzel már a mutatott játék elérte azt a szintet amit szerettek volna látni Pochettinoék. Ennek ellenére még így is van esély odaérni Európa legrangosabb kupasorozatának selejtezőjére, bár ez már nem csak rajtuk fog múlni. Legutóbbi találkozójukon a Spurs valósággal lemosta a Newcastlet 4-0-al, így van miért visszavágni a hazaiaknak.

A Premier League 33. fordulójának párosítása:

Szombat:
16:00 Crystal Palace – West Brom 
16:00 Everton – Burnley
16:00 Leicester – Swansea
16:00 Stoke City – Southampton  (Digi Sport 1)
18:30 Chelsea – Manchester United (Digi Sport 1)

Vasárnap:

14:30 Manchester City  – West Ham (Digi Sport 1)
17:00 Newcastle – Tottenham  

Herczeg Zsolt