Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Marseille blama, oda a szezon…

Nagy a baj az Olympic Marseille háza táján, a csapat az utóbbi hetekben elbukta a bajnokságot, péntek esti vereségét követően pedig a Bajnokok Ligája indulás is távolinak tűnik. Sőt, hátrafelé kell figyelni, ugyanis immáron a nemzetközi kupaindulás is veszélybe került. 

150417_dap_illu_1

Sokáig stabil listavezető volt Marcelo Bielsa csapata a Ligue 1-ben, ám szép lassan magára talált a PSG, illetve a Lyon is szép eredménysort tudhat magáénak. Az előny egyre csak fogyott, míg nem fordult a kocka, s átrendeződött az élmezőny. Sorsfordító volt a Marseille-Lyon mérkőzés öt fordulóval korábban, ekkor 0-0-ás döntetlen került a jegyzőkönyvben, ám aki követi a francia focit, az tudja, hogy egy jogos gólt nem adott meg a bíró, ez pedig nagyon sokat számít. Ott valami megtört a csapatban, igaz a sereghajtó Lens még kapott egy pofont, ám azóta a Marseille gyűjti őket, zsinórban hármat is beszedtek, ez pedig a szezonjába került a csapatnak. Szoros vereség a PSG-től, elbukták a Bordeaux elleni derbit, most pedig a Nantes is belerúgott a szenvedő csapatba (1-0).

A bajnoki álmok már a PSG elleni vereség után elszálltak, mostanra pedig már a Bajnokok Ligája indulás is távolinak tetszik. A harmadik helyen jelen állás szerint az AS Monaco telepedett meg, s hétvégén egy esetleges győzelemmel négy pontra növelhetik a különbséget hat fordulóval a vége előtt.

Ha pedig ez mind nem lenne elég, hátrafelé is figyelni kell, a St. Etienne a Lyon ellen játszik derbit, s egy esetleges győzelemmel előzhet, míg egy ponttal beérheti Bielsa csapatát, míg a Bordeaux a Lille esetleges legyőzésével beérheti pontszámban az OM-et. A Bordeaux jelenleg hatodik és már nem kupaindulást érő helyen tanyázik…

Kérdés, hogy meg lehet-e menteni ezt a szezont és mi számít megmentésnek. Minden bizonnyal egy Bajnokok Ligája indulás már annak számítana, a szezon tükrében pedig érthetően csalódottak a Marseille szurkolók, akik nemrég még bajnoki aranyról álmodoztak.

Őszi Ádám