Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Még hatalmas a harc, az NB II ellen – Forduló előzetes

Bár abszolút szégyenteljes módon még mindig nem világos, hogy miként is alakul a következő idény első osztályú létszáma, a hivatalosan kiesést jelentő utolsó két hely elkerüléséért komoly csata van három-négy együttes között.

fotó: fradi.hu

fotó: fradi.hu

OTP Bank Liga – 29. forduló
Már tudjuk, hogy a magyar bajnokság győztese a Videoton. Már azt is tudjuk, hogy a jövő szele köztünk kísért, lévén a bajnokot játszi könnyedséggel intézte el a kupadöntőben, a jövő bajnoka(?). És ha már Fradi: a kilencedik kerületiek még egy kicsit izgulhatnak a hajrában, mert korántsem biztos még ezüstjük, hiszen még megelőzheti őket az MTK. A jelenleg hontalan kék-fehéreket pedig még megelőzheti a Loki. Persze ennek a filléres harcnak már nem sok tétje van, mert a Vidi-Fradi kupadöntő miatt a bajnoki negyedik is Európa Liga induló.

A középmezőny csapati aligha mozgatják meg sokak fantáziáját, ám reméljük, hogy a szombat, és vasárnap délutáni meccsekre elmegy a most még egész országra jellemző borongós idő.

Az alsóházban kíméletlen a harc, a Pápának már inkább csak matematikai esélye van a túlélésre, míg az újvárosiak még könnyen átugorhatják a Haladás, de akár a Honvédot is.

Nyolc mondatban, a forduló nyolc meccséről:
Az elébb említett Dunaújvároshoz látogat, a dobogóról álmodozó Debrecen, amely ősszel két góllal fektette két vállra a tolnaiakat. Az Újpest előző öt bajnokiját megnyerte, kérdés, hogy a felcsúti csodacsapat mennyire könnyen adja magát. Utoljára 11 évvel ezelőtt győzte le hazai pályán az MTK, a Haladást, meglehet, hogy ez a negatív széria végre megtörik. Ha otthon bukik a Pápa Szűcs Lajos hazai búcsú tétmeccsén a Paks ellen, garantált a második vonal. Utolsó meccsét játssza minimum két évig az NB1-ben, a Győr, reméljük hogy a zöldmezesek „istenhozzádja” szépen sikerül, a már biztos túlélő Péccsel szemben. Bár tizenkét pontos szakadék van a Szpari, és a DVTK között, látatlanban megmondjuk, hogy ez a meccs lesz a hétvége legjobbja. A fehérváriak egy kiábrándító hétközi pofon után fogadják a mezőny talán legközépszintűbb csapatát, a Kecskemétet. A friss kupagyőztes FTC-t alighanem lelkesíteni fogják a korábbi edző, Ricardo Moníz szavai, a „Hemingway FC” ellenében.

Dunaújváros PASE – Debreceni VSC
Puskás Akadémia – Újpest
MTK – Szombathelyi Haladás
Lombard Pápa – Paks
Győri ETO – Pécsi MFC
Nyíregyháza Spartacus – Diósgyőr
Videoton – Kecskeméti TE
Ferencváros – Budapest Honvéd

Balogh József