Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho Angliában maradna!

Meglepő kijelentést tett José Mourinho, akinek a neve már szinte egybeforrt az arroganciával, és a londoni Chelsea-vel. Az idei bajnokcsapat portugál menedzsere nem tartja kizártnak, hogy a kékek után egy másik Premier League csapatot irányítson.

Kép forrása: sportspap.com  Figyelem! Nem leszek mindig itt...

Kép forrása: sportspap.com
Figyelem! Nem leszek mindig itt…

Bár a futballedzők, vagy ahogy Angliában hívják őket, a menedzserek élete nem éppen a legkönnyebb, és a legbiztosabb állás a világon, akadnak olyan szakemberek, akiket egyszerűen képtelenség elképzelni más szerelésben, más kispadon ülve, mint éppen aktuális, vagy életük szerelmének nevezett csapatuknál. Ahogy Sir Alex Ferguson a Manchester United örökös menedzsere lesz, úgy Arséne Wenger neve is egyet jelent immár majd’ két évtizede az Arsenallal, de francia földre lépve Guy Roux jut eszünkbe, aki közel 44 évig irányította az Auxerre gárdáját. Hiába a BL-győzelem a Porto és az Internazionale kispadján ülve, hiába a Real Madriddal szerzett bajnoki cím, José Mourinhót minden körülmények között a Chelsea-vel azonosítja a nagyérdemű, és ez alighanem így is marad, míg a portugál mester neve feledésbe nem vész. Ám az edzőket az eredményeik minősítik, és ha azok nem jönnek, akkor könnyedén megválnak a klubtulajdonosok a csapat első emberétől még akkor is, ha a szurkolók éppen isteni magasságokba emelik őket. Tisztában van ezzel a Premier League bajnokcsapatának sajátos stílusú menedzsere is, de a jelek szerint nem okozna gondot Mourinho számára, ha a londoniaktól távozva egy másik PL-csapat kispadjára kellene leülnie.

“Azon a napon, amikor Roman Abramovics úgy gondolja, hogy nem vagyok elég jó a Chelsea-nek, szeretnék tovább dolgozni, és ha lehetséges, itt Angliában. Amíg Mr. Abramovics szerint én vagyok a megfelelő, addig maradok. Nem látom magam más csapatnál egyelőre, de a tulajdonos dönt. Bármelyik csapat jöhet hozzám most olyan szerződéssel, hogy a dupláját fizetik mint amit a Chelsea adni tud, de akkor sem mennék el. Esélytelen, hogy én most elhagyjam a Chelsea-t. Szeretem a Chelsea-t, és a tulajdonos kezében vagyok, de amíg csak lehet, szeretnék itt maradni. Ha mennem kell, majd akkor láthatnak más csapat szerelésében.”

Egyelőre tehát Mou nem számolja vissza a napjait Londonban, de egy jövőjét tervező menedzser esetében néhány rossz eredmény azonnal keresztül húzhatja a számításokat. 2007-ben kis túlzással megrengette a futballvilágot a szakember távozása, de a szakma ezzel a kellemetlen mellékhatással jár. Ám a nézeteltéréseket sikerült tisztázni, és az idei bajnoki cím, és Ligakupa győzelem alighanem kiváló ajánlólevél Roman Abramovics felé, amivel mind a két fél igen sokat nyerhet…

Demmel László