Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Nagy dorogi diadal Csepelen a bronzért

Sok helyzet, a végére paprikássá váló hangulat jellemezte a bronzéremért zajló párharc első összecsapását.

fotó: Facebook.com/MagyarNoiLabdarugas

fotó: Facebook.com/MagyarNoiLabdarugas

Szép számú közönség előtt lépett pályára az elmúlt hetekben gyengélkedő Dorog és a házigazda Astra Csepelen, ahol a tét a bronzéremhez vezető első lépés volt. Mindkét együttes igencsak vékony kispaddal tudott kiállni, hiszen mindössze egy-egy cseréje volt a feleknek. A délelőtti felhőknek nyoma sem volt, ám egy rövid futózápor így is átvonult a stadion felett, de nem befolyásolt semmit. A rövid kispadok ellenére sem spóroltak az erejükkel a felek, igaz, míg a hazaiak jobbára védekezésre kényszerültek, a dorogiak rendre szemre is tetszetős támadásokat vezettek, így aztán igazán élvezetes meccs alakult ki. Már az elején magához ragadta a kezdeményezést a rájátszásban pont nélkül maradó Komárom-Esztergom megyei együttes, minek következtében Kovács Klaudiának többször is résen kellett lennie az első percekben. Ehhez képest, mintha nem vette volna fel az utazó sebességet Dombó János együttese. Nem lett volna meglepő a látottak alapján, ha már a szünetre eldönti a meccset Szabados György együttese, ám a helyzetek rendre kimaradtak. A harmadik percben alakult ki az első igazán veszélyes lehetőség, miután Kovács aláfutott egy beadásnak, majd nem sokkal később egy Benkő lövést kellett ártalmatlanná tennie a cerberusnak, aki a folytatásban is sokat dolgozott, több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel. A másik oldalon Farkas Katalinnak nem sok dolga volt, mindössze néhány beadást, és távoli lövést kellett fognia. Senki nem gondolta volna – többen is ámulva nézték, – hogy a Dorog olyan attraktív és gyors futballal szedi ízekre a hazaiak védelmét, amelyet nem sokszor láthattunk a korábbi hetekben. Fogl Katalin, Nagy Ágnes és Benkő Mónika akkor került a rózsaszín-feketék védelme mögé, amikor csak akart, így aztán érett a dorogi gól. Negyedóra telt el, és ekkor csak a szerencse, illetve a kapufa mentette meg Dombó Jánosékat. Pintér felívelése után Fogl forgatta meg nem is oly régi csapattársát, Telek-Sümegi Évát, majd addig-addig ügyeskedett, hogy helyzetbe került, lövése azonban a kapufa tövéről Kovács kezébe pattant. Ezután is támadásban maradt a Dorog, amely, ha kicsit koncentráltabban futballozik, több góllal is vezethetett volna a szünetben. Ugyanakkor az Astra kis híján megtréfálta ellenfelét, az első játékrész egyetlen nagy hazai ziccerét Megyes Ágnes hagyta ki. Teljesen egyedül léphetett ki az elalvó piros-feketék között, és oda lőhette volna a játékszert, ahová akarta, mégis Farkas lábába lőtt. Ne kisebbítsük a fiatal kapus érdemeit, mert remek ütemben jött ki a csepeliek hetese elé. Üdítő látványt nyújtottak a dorogi akciók, még akkor is, ha sokan az Astrát tartották esélyesebbnek a párharc előtt.

Fordulás után sem sokat változott a játék képe, sőt, egyáltalán nem. Szabó Boglárkáék erőlködtek, míg a vendégek felszabadultan, igazi örömfocit játszottak. Azonban azt ki kell emelni, hogy a második negyvenöt perc elejét megnyomta az Astra, de aztán újra fölénybe került a Dorog, ami végül egy szépségdíjas gól formájában kamatozott. Alig tíz perccel a második félidő kezdete után egy Nagy Ágnes szögletet nagy nehezen eltakarítottak a védők, de a játékszer visszakerült a feladóhoz, aki senkitől sem zavartatva fejelte a hiába nyújtózó Kovács mellett a jobb sarkoba. Nem sokra rá pedig érkezett egy meglehetősen komoly helyzet. Nagy cselezte át magát három Astrás védőn, mire a negyedik felrúgta, a szabadrúgást azonban Kovács nagyot védve tolta oldalra, Pintér Violetta pedig eltörte. Ezen időszakban nagyon beszorult Dombó János együttese, csak az volt a kérdés, megússza-e eggyel, vagy netán kiütésessé teszi a sikerét a Dorog. Nos, a sanszot megkapták Gőbölös Gabrielláék, ám élni nem tudtak vele. Kakuszi Adrienn elé lépett be remekül Nagy Ágnes, üresen mehetett volna kapura, ha nem esik el a bekk szorításában, és miután rutinosan megtette, a játékvezető kiállította a fiatal védőt, aki magába roskadva, sírva vette tudomásul a döntést. Lefelé menet edzőjétől kapott egy vigasztaló ölelést is. És miután alig több mint negyedóra volt, a csepeliek célja a döntetlen kiharcolása lehetett, de végül nem jártak sikerrel, így Dorogon kell visszavenni az elszalasztott esélyt. A tavalyi ezüstérmes önmagához képest is nagyon gyengén játszott, míg a Dorog megmutatta, igenis van spiritusz a társaságban. Folytatás vasárnap délután.

Osztályoztunk:

Astra   Dorog  
Kovács Klaudia 3 Farkas Katalin 6
Kakuszi Adrienn 4-2=2 Tenczel Csilla 4
Pavlik Júlia 3 Tóth Barbara 4
Telek-Sümegi Éva 4 Tatai Krisztina 5
Molnár Judit 3 Papp Petra 4
Mercz Dorottya 3 Pintér Violetta 5
Dominika Dikanová 3 Pinczi Anita 4
Halászi Kinga 3 Benkő Mónika 5
Szabó Boglárka 5 Nagy Ágnes 6
Megyes Ágnes 4 Gőbölös Gabriella 4
Godvár Katalin 3 Fogl Katalin 5
Gyöngyösi Alexandra 3 Szinyei Réka

Astra – Dorog 0-1 (0-0)
CSHFC pálya, 70 néző, vezette: Szalai Zoltán (Lamos Bence, Bíró Zsolt)
Astra: Kovács K. – Kakuszi, Pavlik J., Telek-Sümegi, Molnár J. – Mercz D., Dikanová (Gyöngyösi A., 77.) – Halászi, Szabó B., Megyes – Godvár
Dorog: Farkas K. – Tenczel, Tóth B., Tatai K., Papp P. – Pintér V., Pinczi A. – Benkő M., Nagy Á., Gőbölös G. (Szinyei R., 90.) – Fogl K.
g.: Nagy Á. (54.)
s.: Pavlik J. (54.), Gyöngyösi A. 90+1.) ill.: Nagy Á. (5.)
kiállítva: Kakuszi (72.)

Gavalovits Sándor