Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtartaná a hollandot a Milan

Pippo Inzaghi szerint a klub és a játékos érdeke is az lenne, hogy van Ginkel az AC Milannál maradjon a következő szezonban.

Kép: www.standard.co.uk

Kép: www.standard.co.uk

Van Ginkel 2013-ban szerződött a Chelsea-hez a holland Vitesse-től, ám a kékeknél csak négy alkalommal lépett eddig pályára. A most véget ért szezonban nem a londoni kékeket erősítette, hanem Olaszországban járt: a Milannál kapta meg az esélyt, hogy kibontakozzon. Nem volt azonban gondtalan az eltelt esztendő, hiszen sokat bajlódott bokasérülésekkel a 22 éves holland középpályás, de a szezon végén már meg tudta mutatni magát, és összesen 16 alkalommal léphetett pályára.

Miután véget érnek a Serie A küzdelmei, van Ginkel visszatér a Chelsea-hez – hiszen csak kölcsönben szerepelt a Milanban. A Mirror viszont idézi Inzaghi szavait, aki mindenképp megtartaná a fiatal játékost. “Sajnos nem a mi játékosunk, de sokat fejlődött itt. Egymás után 7-8 alkalommal kapott lehetőséget, és észrevettük milyen kitűnő adottságai vannak. Az edzésmunkája remek. A Chelsea-nek sok jó középpályása van, de neki játékra van szüksége. Ha rajtam múlna minden lehetséges eszközzel megtartanám.” – mondta a korábbi Milan legenda.

Inzaghival kapcsolatban azért az meg kell említeni, hogy elképzelhető az ő távozása. Sokat pletykáltak a nemzetközi sajtóban Ancelotti Milanba szerződéséről – habár ennek ellentmond az, hogy Ancelotti kihagy egy évet amennyiben távozik Madridból (és távozik.)

Baranyai Balázs