Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Az Újpest meggyőző játékkal búcsúztatta el a KTE-t az NB I-től

AZ Újpest látványos futballal, sok helyzettel és gólokkal köszönt el a hazai szurkolóktól és egyben a Kecskeméttől is, akiknek nagy valószínűség szerint sokáig ez volt az utolsó NB I-es mérkőzésük.

Bekő Balázs a vendégek vezetőedzője úgy nyilatkozott a mérkőzés előtt, hogy ma inkább a fiatalok kapnak lehetőséget, illetve szakmai szempontból nem tudnak hasznot húzni ebből a találkozóból, de itt már nem is ez volt a lényeg. Ennek függvényében úgy tűnt, hogy a KTE bátor játékkel fog fellépni, mert nincs már veszítenivalójuk. Ehhez képest a hazai lilák vették kezükbe az irányítást. Már a 2. percben Forró Gyula bal oldali centerezése utána Nemanja Andrics pörgetett kapura a röviden, de Tomás Tujvel bravúrral tudott hárítani, majd Kim Ojo lövésénél is a helyén volt. A 13. percben pedig már Asmir Suljic jobbos lövése ment centikkel a kapu jobb sarka mellé. Négy percre rá újabb Tujvel védés, majd a szöglet után Ojo három méterről fejelt a kapu fölé. Izzadtak is a vendég védők, és nem csak az idő miatt…Ám a KTE is jelezte, hogy a pályán van és egy hosszan előrevágott labdával Novák Csanád lépett ki, és a tizenhatoson belül, kétes tisztaságú szereléssel tüntette el Hudák Dávid. A tizenegyes elmaradt és a folytatásban már nem is akadt újabb lehetősége a Kecskemétnek. A következő tíz percben a hazaiak kapufát is szereztek, illetve Andrics révén maradt ki egy nagy helyzet. De ami eddig kimaradt, az a 34. percben már nem. Balogh Balázs bal oldali szöglete után Hudák fejesét még hárították, de Ojo közvetlen közelről bólintott a kapu közepébe. A fordulás után pedig már kettővel mentek a hazaiak, hiszen Andrics 11 méterről a védők lábai között gurított a jobb alsóba. A félidő végéig már nem született újabb gól.

A folytatásban sem változott jelentősen a meccs képe. Az Újpest továbbra is sorra dolgozta ki a helyzeteket, habár már közel sem olyan mennyiségben is minőségben, mint ahogy azt tették az első félidőben. Öt perc után Balajcza Szabolcs – némiképp meglepetésre – hagyta el a pályát és helyére az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Banai Dávid állt be. Érdekes jelent volt, az biztos, ahogy az is, amikor Vladan Szavicsot cserélték le és amikor levette a mezét, akkor alatta egy MLSZ-t szidalmazó felirat volt olvasható. Sajnos az első félidő tempós játéka teljesen eltűnt és lényegében semmi izgalom, de még helyzetek sem alakultak ki a 90 perc végéig, így némileg a semmiből érkezett meg Mihailo Perovics gólja, a 86. percben. A lényegen azonban ez sem változtatott, magabiztosan nyert az Újpest.

Nem véletlenül látják szürkén a jövőt a Kecskemétiek / Kép forrása: www.kecskemetite.hu

Nem véletlenül látják szürkén a jövőt a Kecskemétiek / Kép forrása: www.kecskemetite.hu

A Kecskemét hét év után kénytelen búcsúzni az NB I-től. Ezen időszak alatt Magyar Kupát nyertek és a Ligakupában, illetve a Szuperkupában is egy-egy ezüsttel gyarapodtak. A következő szezont az NB III-ban kezdhetik meg, mivel az MLSZ döntése alapján nem kapták meg a licenceket.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Újpest FC—Kecskeméti TE 3—0 (2—0)
G: Ojo (33.), Andrics (35.), Perovics (86.)

Acsádi Gergő