Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb brazil reménység szerződhet Portugáliába

Számtalan brazil, vagy éppen kolumbiai játékos első európai állomása, ugródeszkája Portugália, avagy a Benfica, Braga, Sporting, Porto négyesnek remek megfigyelőhálózata van Dél-Amerikában. Fiatal tehetségek zöme rúgja a bőrt évről évre a ligában, majd pedig euró tízmilliókért igazolnak Európa sztárklubjaikba. Egy-egy átigazolási időszakban mindig érkeznek fiatal tehetségek, így van ez most is. 

600

Ezúttal a Braga labdarúgócsapata lehet a befutó egy fiatal tehetségnél, pontosabban a brazil AA Ponte Preta 20 esztendős védekező középpályásánál Alefnél. Az ifjú labdarúgó számára már nem annyira ismeretlen Európa, ugyanis az elmúlt szezont az Olympique Marseille második csapatánál töltötte, ám kölcsönszerződése lejárt, a felek nem tudtak megállapodni, vagy éppen nem akartak, így az A Ponte Preta visszarendel.

A transzfer részleteiről egyenlőre nem sokat tudunk és a hivatalos bejelentés is várat még magára, ám a footballdatabase.eu, melynek igen jók az értesülései kész tényként közlik az üzletet a két klub között.

Ahogyan az a képen is látható, Alef tagja a brazil U20-as válogatottnak, s például a magyarok elleni világbajnoki mérkőzésen is pályán volt.

Őszi Ádám