Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Felemás nap a Bundesliga-csapatok részéről

A mai nap folyamán 6 német első osztályú klub is pályán volt a felkészülés jegyében, azonban kissé felemás napot zártak a csapatok. Dárdai Herthája idegenben ikszelt, a papíron jóval esélytelenebb ellenfelével szemben, míg a Stuttgart nagy verésbe szaladt bele, de a Leverkusen sem tudott nyerni. Azonban a Werder két meccset is játszott, és így megnyerte a salzburgi felkészülési tornát! Egyiken kiütéses sikert ért el, míg a Valenciát is legyőzte a  német klub! A Köln éis játszott – az 1. FC gólgazdag találkozót zárt sikerrel, Hosiner klasszikus mesterhármasával!

Werder Bremen, Audi quattro Cup

A Werder megállíthatatlan volt Salzburgban, ahol felkészülési tornát nyert meg a német klub! (forrás: werder.de)

Audi quattro Cup, Salzburg (45 perces mérkőzések)
Elődöntő: Salzburg – Werder Bremen 0-4
Gólszerzők: Bargfrede (15′), Ujah (22′), Garcia (27′), Di Santo (45′)

Döntő: Werder Bremen – Valencia 0-0, tizenegyesekkel: 3-2
Kiállítva: Kroos (27′)

A brémai Werder két 45 perces felkészülési meccset játszott a mai nap folyamán a salzburgi Audi quattro Cup elnevezésű felkészülési tornán. A német együttesnek az osztrák élvonalbeli Salzburg ellen egy félidőnyi játék is elég volt ahhoz, hogy sima, nagy arányú sikert arasson. A magyar válogatott hálóőr, Gulácsi csapata lenullázódott, és négy alkalommal kapitulált! Elöljáróban nem feltétlen lehetett várni ilyen sima sikert, ám a Werder nagyon elemében volt ma. A zöldek góljait Bargfrede, Ujah, Garcia, és Di Santo szerezte, így bekerült az együttes a fináléba. A Bremen számára azonban volt a spnyol első ligás Valencia ellen lépett pályára a döntőben, és ezt az akadályt is jól vette a Werder! Igaz, 45 perc alatt nem született gól és döntés sem, viszont a tizenegyespárbaj meghozta Di Santóék sikerét! Érdemes hozzátenni, hogy a 27. perctől emberhátrányban játszott a német klub, hiszen ekkor Kroos megkapta második sárga lapját is. A büntetőket az alábbi játékosok értékesítették:  1. kör – von Haacke (Werder Bremen), De Paul (Valencia); 2. kör – Öztunali, Mina; 3. kör – Sternberg. A 3. sorozat végén Ruiz nem tudott betalálni a Valencia részéről, így eldőlt a kupa sorsa!

Neusterlitz (IV.) – Hertha BSC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Albrecht (58′), Brinkmann (75′), ill. Allagui (39′), Niemeyer (60′)

Meglepő módon negyedosztályú ellenfele otthonában csak döntetlent tudott elérni a Dárdai Pál által irányított berlini Hertha BSC csapata! A fővárosiak vezettek az ugyancsak német klub ellen, azonban a lendület nem tartott ki végig, hiszen 2-1-re is vezettek a kék-fehérek, végül Birkmann 75. percben szerzett találata sorsdöntőnek bizonyult, így 2-2-es eredménnyel zárult a találkozó. Ma is kiderült, egy csapatot sem szabad lebecsülni, hiszen osztálykülönbségtől függetlenül bármi megtörténhet!

Viktoria Köln (IV.) – Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Wunderlich (38′ – büntetőből), ill. Kießling (86′)

A Leverkusennek is meggyűlt a baja alsóbb ligás német ellenfelével szemben. A kölni Viktoria Wunderlich tizenegyesből szerzett találatával került előnybe a 38. percben, és a hazaiak vezetése egészen a hajráig kitartott. Végül Kießling oszlatta szerte az otthon szereplő együttes győzelmi esélyeit. Igaz, még volt egy kevés hátra a meccsből, de már a kölniek nem tudtak betalálni, azonban a Bayer játékosai sem voltak ezután eredményesek. Így meglepetésre csak döntetlent ért el a Bundesligában szereplő egyesület a mai felkészülési találkozóján.

Osnabrück (III.)- 1. FC Köln 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Savran (39′), Alvarez (84′), ill. Hosnier (53′, 54′, 72′)

Gólkavalkád volt Osnabrückben, ugyanis a német élvonalban szereplő 1. FC Köln csapata 5 gólos meccsen diadalmaskodott harmadosztályú ellenfele otthonában. Az első játékrész hajrájához közeledve a hazaiak vezettek, kiknek előnyük a 53. percig tartott ki, amikor gyors egymásutánban Hosiner talált be kétszer! Majd a következő gól is az ő nevéhez fűződött, így a 72. percben összejött a klasszikus mesterhármas! Végül Alvarez még betalált, de ez már csak az Osnabrück szépítéséhez volt elég, így győzelemmel zárta felkészülési meccsét a kölni klub.

Young Boys – VfB Stuttgart 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Vilotic (8′), Gerndt (15′), Sulejmanov (31′), Tabakovic (87′), ill. Maxim (5′)

A Stuttgart gyors gólja ellenére már 15 perc elteltével a vezetést is megszerezte a svájci élvonal tagja, a berni Young Boys csapata. Innentől kezdve nem volt megállás, legalább is jött még egy gól az első félidőben, ezzel pedig aligha nem el is dőlt a találkozó sorsa. Három gólját még eggyel megtoldotta a hazai együttes – a hajrában Tabakovic tette fel a pontot az i-re. Így kiütéssel győzte le a Young Boys a stuttgarti VfB-t.

A német élvonalbeli csapatok hétfőn folytatják a felkészülést, amiről szintén beszámolunk!

Nagy Dávid