Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Evertont nem érdekli a Chelsea őrült ajánlata!

Az ember azt hinné, hogy olyan világot élünk, amit minden esetben a pénz határoz meg, ám erre a tézisre immáron második alkalommal cáfol rá a Premier League egyik meghatározó csapat, az Everton. 

Kép forrása: chelsea-news.co  Stones ára az egekig szökött, kérdés, a Chelsea mikor unja meg az alkudozást...

Kép forrása: chelsea-news.co
Stones ára az egekig szökött, kérdés, a Chelsea mikor unja meg az alkudozást…

Ha egyszer José Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere valamit a fejébe vesz, akkor annak úgy kell lennie. Legalábbis ez volt eddig a bevett módi, de lassan meg kell barátkoznia a “morcos harcos” kinézetű szakembernek a gondolattal, hogy még ő sem érhet el mindent. Mourinho nem csinál titkot abból, hogy már gőzerővel keresi a 34 éves John Terry méltó örökösét a londoni védelem közepére, és ezért képtelen lemondani az  Everton 21 éves, négyszeres válogatott védőjéről, John Stonesról. A Chelsea első ajánlatát szinte villámsebességgel söpörte le az asztalról a liverpooli klub, pedig már az is 20 millió fontról szólt. De ez nem szegte kedvét a portugálnak, és ezúttal emelt a téten, és immáron 28 millió fontért szeretné megszerezni Stonest. Akire a szakemberek szerint fényes jövő vár, és 21 éves korára az angol válogatottban is bemutatkozhatott, a Premier League csapatnál pedig Roberto Martínez menedzser nagy kedvencének számít. Stones eddig 44 mérkőzésen lépett pályára az angol csúcsligában, és egy gólt szerzett.

A két klub között állítólag kisebb súrlódást is okoz a játékos szerződésének ügye, mert Stones szívesen csatlakozna a Chelsea-hez, de az Everton (és főleg Martínez) nem szívesen válna meg tőle. Ilyen “potom” összegért, mint 28 millió, meg pláne! Így a londoni kékek számára újabb forduló következik a liverpooli kékekkel, és a jól informált angol lapok szerint a következő ajánlat már 35 millió fontról fog szólni! Ami a védő reményei szerint már elegendő lehet az elengedéséhez, de ha mégsem, akkor könnyen elképzelhető, hogy a bajnoki címvédő visszalép az üzlettől, és a vészmegoldáshoz folyamodik: a Manchester United 27 éves északír válogatott védője Johnny Evans, illetve a Middlesbrough 22 éves bekkje, Ben Gibson lehet a Stones okozta csalódás enyhítője. Egyik játékosért sem valószínű, hogy 10 milliónál többet kérhetne klubja, ráadásul Evans szerződése jövő nyáron lejár, így Louis van Gaalnak gyorsan kell döntenie az ügyben. De mindenekelőtt Roberto Martínez, és az Everton térfelén van a labda…

Demmel László