Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS csillagai tündököltek a Tottenham ellen is! – videóval

Kaká vitte a prímet az MLS All-Star meccsén. A brazil keseríthette el leginkább az angol élvonalbeli Tottenham játékosait, de a londoniak legnagyobbja is betalált.

MLS All-Stars, Kaká_

Kaká ma is hős lett – meccset nyert az MLS All-Star csapatnak és a találkozó MVP-je lett! (forrás: twitter.com/mls)

MLS All-Stars – Tottenham Hotspur 2-1 (2-1)
Helyszín: Denver, Dick’s Sporting Goods Park – 18.671 néző
Gólszerzők:
Kaká (20′ – büntetőből), David Villa (23′), ill. Kane (37′)

Az impozáns colorádói Denverben a történelmi 20. MLS szezon gálameccse vette kezdetét, melyen az All-Star csapat ellenfele az angol élvonalbeli Tottenham volt.

Hamisítatlan ünnepi hangulat fogadta a pályára kifutó labdarúgókat. Legutóbb ezen a helyszínen 2007-ben játszottak All-Star meccset.

Több nagy nevű MLS játékosnak is le kellett mondania a szereplést sérülés miatt, így a Spurs egykori legendája, Keane sem játszott, ahogy a Liverpool hőse, Gerrard sem, de Giovinco és Bradley sem tudta vállalni a szereplést.

A legelején Verthongen hibája után Zusi találhatott volna be, de az amerikai lövése mellé szállt. A 2. percben Dempsey is távolról kísérletezett, de a labda ugyancsak mellé szállt. Jó, lüktető volt az iram, ezzel pedig a Spurs is hangolódhatott már a bajnokikra. A vendégek első helyzete a 9. percben jött össze, mikor Kane a megpattanó labdát küldte rá, de egy szöglettel kellett beérnie.

A 20. percben Villa szöglete után Walker átment kéziladázóba, a játékvezető így tizenegyest ítélt az MLS-esek számára, a büntetőt pedig Kaká higgadtan értékesítette (1-0)!

Két perccel később Kane közeli löketét védte a Salt Lake kapusa, Rimando!

De alig eszmélhetett a Spurs, ugyanis rögtön ezt követően jött az MLS All-Star csapatának újabb találata, amikor Kaká lövésébe Villa nyúlt bele gólt érően (0-2)!

A 34. minutum végén megintcsak Kane kapott jó passzt a kapu torkában, de Rimando ismét nagyot mentett!

Majd a 37. percben Zardes eladott labdája után távolról bődületesen nagy gólt lőve Kane szépített (1-2)!

A félidő hajrájában Dempsey közelről növelhette volna az All-Star csapat előnyét, de “csak” egy szöglet következhetett, amiből viszont veszély nem alakult ki.

A fordulást követően sorcsere jött az MLS csapatnál. A Tottenham előtt is adódtak még lehetőségek, de főként akkortól maradtak el az esélyek a gólszerzésre, amikor Kane a 77. percben elhagyta a pályát – ekkor a tehetség helyét Coulthirst vette át. Több találat tehát már nem született egyik oldalon sem, de izgalmas, pörgés mérkőzést láthatott a denveri közönség.

Érthető módon Kaká lett a meccs MPV-je, aki bebizonyította, hogy még bőven van mit mutatnia a világ futballelitjében.

Nagy Dávid