Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Sikeres napot zártak a Bundesliga klubjai

A Werder továbbra is menetel, ami a felkészülést illeti, de a többi Bundesliga klub sem panaszkodhat, legalább is, ami a mai napot illeti. A Schalke csapatának ugyan eleve nem lehet olyan sikeres sorozata, mint a brémaiaknak – hiszen kevesebb meccset játszott a gelsenkircheni együttes – ám mégis, zsinórban 4 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a klub. A Köln a Valenciát verte, míg a Frankfurt a Tokyo csapatát, ugyanolyan arányban, mint az 1. FC a spanyol ellenfelét.

Werder Bremen, felkészülés - Ujah

A Werder és Ujah megállíthatatlannak tűnik – vajon sikerül a Bundesligában is majd ilyen jól teljesíteni? (forrás: werder.de)

West Ham United – Werder Bremen 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Sakho (19′), ill. Ujah (20′, 31′)

Az eddigi felkészülési időszak jól alakult a brémai klub számára, és ez most sem változott meg, amikor az együttes londoni ellenféllel mérte össze tudását. Az Európa Liga főtáblájáért versengő West Ham United még a vezetést meg tudta szerezni a 19. percben Sakho révén, de azután nem termett babér a Premier League csapatnak. A válasz ráadásul igencsak hamar jött, hiszen a United gólját követő minutumban Ujah élt a lehetőséggel, és egalizált. A nigériai labdarúgó ezt követően sem parancsolt megálljt magának, s miért is tette volna?! Az afrikai labdarúgónak nagyon megy a gólgyártás, és a 31. percben ismételten bevette az ellenfél kapuját, ezzel pedig már előnyhöz juttatva a Werdert. A meccs hátralévő percei már nem hoztak találatot, így a Bundesligában szereplő együttes tudta megnyerni a találkozót, újfent Ujah remeklésével.

Ezzel a brémai csapat már 13 felkészülési meccsen van túl. A Werder pozitívan várhatja a kevesebb, mint két hét után elrajtoló német élvonalbeli bajnoki szezont, ugyanis az egyesület 11 találkozóját megnyerte, és veretlen, tehát másik két mérkőzésén sem talált legyőzőre.

A Werder Bremen eddigi felkészülési meccsei
Flensburg – Werder Bremen 0-3
Cuxhaven – Werder Bremen 1-4
Delmenhorst – Werder Bremen 1-7
MSV Neuruppin – Werder Bremen 0-11
Hansa Rostock – Werder Bremen 1-1
Salzburg – Werder Bremen 0-4
Werder Bremen – Valencia 0-0, büntetők után 1-0
1860 München – Werder Bremen 1-3
Werder Bremen – Brno 2-0
Blumenthaler – Werder Bremen 0-9
Werder Bremen – Sevilla 3-1
Wilhelmshaven – Werder Bremen 0-7

Schalke 04 – Twente 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Geis (28′), ill. Olaitan (85′)

A Schalke hazai környezetben látta vendégül holland ellenfelét, a Twente csapatát. A Veltins Arena közönségének 28 percet kellett arra várni, hogy betaláljon a gelsenkircheni együttes. Ekkor a gólért Geis felelt. A labdarúgó az előző szezonban még a Mainz csapatát erősítette, de ha folytatja jó szereplését mostani klubjában is, akkor beválthatja a Schalke vezetői által hozzá fűzött reményeket. A Schalke felkészülése felemás volt eddig, de úgy tűnt, sikerül ma nyerniük, ám a hajrában Olaitan tett arról, hogy ez ne így legyen. Ezzel együtt zsinórban negyedik meccsén nem talált legyőzőre a Schalke, így csak ‘győzelem-döntetlen-vereség’ szintjén lehetett eddig felemásnak nevezni a Schalke felkészülését, hiszen úgy tűnik, legyőzni nem könnyű a gelsenkircheni egyesületet.

A Schalke 04 eddigi felkészülési meccsei
Klagenfurt – Schalke 04 1-3
AC Wolfsberger – Schalke 04 3-1
Udinese – Schalke 04 1-1
Osnabrück – Schalke 04 2-3
Lechia Gdansk – Schalke 04 0-1

1. FC Köln – Valencia 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Hosiner (18′), Vogt (22′), Jojic (51′), ill. Fuego (41′), Negredo (56′)

A Köln felkészülése eddig is jól alakult, de igazán nagy megmérettetés ma várt az 1. FC-re abban a tekintetben, hogy az eddigi ellenfelei közül kiemelkedett a mostani. A spanyol élvonalbeli Valenciával meccselt ugyanis a Bundesliga-csapat és ötgólos meccsen diadalmaskodott. Hosiner és Vogt gyors egymásutánban tudott eredményes lenni, és bizakodhattak a kölniek, hogy már zsebben van a meccs. Végül így is lett, de még a félidő hajrájában Fuego keltette újra életre a Valencia reményét. Majd a fordulás a Köln talált be előbb, nem is sokkal a szünetet követően, majd az 51. perctől kezdve a sem kellett sokat várni az újabb gólra. Az 56. minutumban Negredo tett azért, hogy meccsben lehessen a Valencia, de ezután már nem esett találat, így a német klub sikerével ért véget a meccs. Hamarosan indul a bajnokság Németországban, és ha a Köln tétmeccseken is tud ilyen eredményesen játszani, akkor érdemes lesz odafigyelni rá.

Eintracht Frankfurt – Tokyo 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Seferovic (42′), Stendera (45′), Aigner (59′), ill. Maeda (20′), Burns (22′)

A Frankfurt mozgatórugói közül hárman tettek azért, hogy a japán ellenfél ellen győzni tudjon az Eintracht. A 22. percben nem úgy tűnt pedig, hogy sikerülhet nyernie a német csapatnak, ugyanis akkorra két perc leforgása alatt kétszer is betalált a szigetországi klub két játékosa. Majd a Frankfurt is hasonló mintát követett a félidő hajrájában, ugyanis csupán 3 minutum telt el Seferovic és Stendera gólja között. A szünet után a papírformának megfelelően Aigner gólja révén a győzelmet is megszerezte a frankfurti együttes.

Nagy Dávid