Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Tisza lett a Honvéd végzete

Nem hiába iparkodott a Loki, Tisza megmentette az egyik pontot a hajdúságiaknak.

Tisza Tibor lett a megmentő. - fotó: nso.hu (archív)

Tisza Tibor lett a megmentő. – fotó: nso.hu (archív)

 

A hétközi kupakudarc után javításban reménykedett a Debrecen Kispesten, ám Kondás Elemér együttese több helyen is változott a Rosenborg elleni összecsapáshoz képest. A Honvéd viszont változatlan kezdővel lépett pályára. Jobban is kezdett a bajnokságban eddig hibátlan Rossi-csapat. Habár ennek ellenére a Lokinak volt több lehetősége. Előbb Balogh fejelt fölé, majd Castillion lövése hagyta el kevéssel a léc fölött a játékteret, hogy aztán Holender beadását Zsidai csúsztassa saját kapujába. A folytatásban aztán jobban futballozott a Honvéd, a hajdúságiak nem sokszor tudtak eljutni a kispesti tizenhatosig. A kiegyenlített mezőnyjátékot hozó hajrában előbb aztán Youla visszagurítását lőtte be Botka, majd a másik oldalon egy rövid felszabadítást Castillion tekert Kemenes kapujába. A lefújás előtt meghúzódó Szakályt Tisza váltotta. Ez erőt adhatott volna a Lokinak, ám a második félidő elején újra kispesti gólt láthattak azok, akik nézték az összecsapást. Holender Pazar szabadrúgása kötött ki Verpecz kapujába. Az idő előrehaladtával egyre inkább fölénybe került a Honvéd, többek között egy távoli lövést kellett szögletre ütnie Verpecznek, Holender próbálkozását is le kellett kapnia a levegőből. A cívisvárosiak leginkább rögzített helyzetek után próbáltak veszélyeztetni, de Kemenes rendre a helyén volt. Alig túl egyórányi játék után újra szépített a Debrecen. Tisza távoli szabadrúgása kijött Kemenesről, Balogh pedig lecsapott a lehetőségre, és bebombázta a labdát. A második gól után feljebb jött, és veszélyesebb lett a Debrecen, Tisza két ízben is szabadrúgásból ívelhetett középre, de egyszer sem tudtak helyzet kialakítani a vendégek. Castillion ellenben próbálkozott, de csak a védők testi épségére volt veszéllyel. Érezte Kondás Elemér, hogy van még keresnivalója a meccsen együttesének, Nagy Zoltán helyére csatárt küldött be az utolsó negyedórára Sidibe személyében, ez sem hozott azonban veszélyt a hazaiak számára, a kispestiek végig kontroll alatt tartották a találkozó végét, ám aztán a lefújás előtt közvetlenül mégis egalizált a Debrecen. Egy kapu előtti kavarodás végén Tisza vette be Kemenes hálóját, így megmentve az egyik pontot csapatának.

Honvéd – Debrecen 3-3 (2-1)
Bozsik stadion, 2500 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Viszokai László, Lémon Oszkár – Márkus Tamás)
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth – Kamber, Hidi – Nagy G. (Gazdag D., 59.), Vécsei, Holender (Délczeg G., 81.) – Youla (Vernes, 67.)
Debrecen: Verpecz – Nagy Z. (Sidibe, 76.), Brkovic, Mészáros N., Jovanovic – Zsidai, Varga J. – Horváth Zs. (Bódi Á. a szünetben), Szakály P. (Tisza T., 44.), Balogh N. – Castillion
g.: Zsidai (11., öngól), Botka (40.), Holender (48.) ill.: Castillion (42.), Balogh N. (62.), Tisza (90+3.)
s.: Vernes (67.), Gazdag D. (68.) ill.: Zsidai (26.), Castillion (57.), Tisza (62.)

A szombati eredmények:
Újpest – Békéscsaba 2-0 (Kálnoki Kis, Perovic)
Haladás – MTK 2-2 (Ugrai, Jagodics M. ill.: Hrepka, Thian)
Puskás Akadémia – Paks 1-0 (Pekár)
Diósgyőr – Videoton 1-2 (Koman ill.: Oliveira, Pátkai)
Vasas – Ferencváros 0-2 (Böde 2)

A bajnokság állása:Névtelen

A góllövőlista élmezőnye:
3 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
2 gólos: Gévay Zsolt (Paks), Pekár László (Puskás AFC)

Következik:
4. forduló
2015. augusztus 8., szombat
18.00 Békéscsaba – Vasas
18.00 Paks – Honvéd
18.00 Újpest – Puskás Akadémia
18.00 MTK – Diósgyőr
20.30 Videoton – Ferencváros

2015. augusztus 9., vasárnap
18.00 Debrecen – Haladás

Gavalovits Sándor