Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Beindult a Barcelona

No nem a katalánok nem létező bajnoki menetelésről van szó, hanem a közelgő téli átigazolási piac nyitása előtti esetleges új igazolásokról, és távozókról hallani egyre többet.

01
Mint ismert, a Gránát-vörösöket tavaly két átigazolási időszakból zárta ki a FIFA, mivel megsértették a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerződtetésénél. Ám ez a tiltás a januári átigazolási időszakra szűnik épp meg. Ennek megfelelően szűk három hónappal a piac nyitása előtt, el is kezdődtek a találgatások, hogy kik is jöhetnek a Bl címvédőhöz, és kik azok akiknek távoznia kell.

Arda, és Vidal akik elkezdhetnek játszani 2016 januárjában, illetve Luiz Enrique szeretne egy támadót leigazolni, így jött képbe Nolito esetleges leigazolása. Enrique mindenáron egykori játékosát szeretné, amivel csak az a problémája a klubnak, hogy egy 29 éves játékosért nem szeretnének közel 20 millió eurót leszurkolni a Celtának, ráadásul egyértelmű tartalék szerepben lenne a támadó. De ha Enrique eléri a célját, úgy Munir vagy Sandro biztosan kölcsönbe kerül majd, hiszen játéklehetőség nem jutna számukra elég, a fejlődésük így inkább máshol lenne garantált. Nolito mellett mint korábban megírtuk, bedobták a Dortmond gaboni támadójának Pierre Emerick Aubameyang a nevét is.
A szélső védők közül eladásra kerülhet Adriano – őt már nyáron a Roma vitte volna – illetve Douglas is, tehát azok, akik a rotációba pillanatnyilag a leginkább hátul vannak.

A klub célja nem titkoltan, hogy bevételhez jusson, és némileg csökkentse az első keret fizetési kiadásait. Természetesen lesznek még felreppent hírek a Barca átigazolásával kapcsolatban, de az idei szezonjukat figyelembe véve szükség is lesz az erősítésre.

Becz Tamás