Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi-parádé Pesten, őrült Újpest-hajrá Békéscsabán! – eredmények, tabella

A két legnagyobb budapesti klub mérkőzésével folytatódott a OTP Bank Liga, és mindkét csapat remek meccset játszott. Míg a Ferencváros végig uralva a 90 percet, simán verte a Vasast, az Újpestnek egy huszáros hajrával sikerült nyernie Békéscsabán. 

csbai

 

Ferencváros – Vasas 5-1 (3-0) 
G: Sesták (2.), Varga (23., 63.), Leandro (26.), Ramírez (81.) ill. Ubiparip (46.)

A kiesőhelyen álló Vasasnak nem lehettek komoly győzelmi reményei a kiválóan teljesítő Ferencváros otthonában, és a rekordra hajtó hazaiak már a második percben vezetést is szereztek Sesták fejesével. Pár perccel később Böde találta el a kapufát, de nem kellett sokat várni a Ferencváros következő találatára, sőt a harmadikra sem. A 23. percben Varga Roland is megkapta Ramíreztől a gólpasszt, majd alig szabadult fel a Vasas kapuja, a középkezdés után újra csak a háta mögül kaparhatta ki a labdát Nagy Gergely. A 26. percben Leandro mattolta a kapust, és már 3-0 állt az eredményjelzőn. Innen már nem lehetett visszaút a Vasasnak, az utolsó előtti helyen álló angyalföldiek rögtön a második félidő elején szépítettek Ubiparip révén, de erre is volt válasza a zöld-fehéreknek. Ráadásul kettő is, és csak a ferencvárosi támadók pontatlanságán múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség. Varga Roland megszerezte második találatát is a félidő közepén, a végén pedig az ecuadori Ramírez két gólpassz után maga is betalált, így a Fradi továbbra is 15 ponttal vezet a második helyen álló Paks előtt, a Vasas pedig maradt az utolsó előtti, tizenegyedik helyen.

 

Békéscsaba – Újpest 1-3 (1-0) 
G: Punosevac (5.) ill. Diagne (78.), Perovic (86.), Balogh B. (90.)

A ligautolsó Békéscsaba az Újpestet fogadta a forduló zárómeccsén, és a két lila csapat összecsapásából a vendégek jöttek ki jobban. Bár a mérkőzés úgy indult, hogy Nebojsa Vignjevicék ismét betlizhetnek, ugyanis Punosevac már öt perc után mattolta Balajczát. A Békéscsaba utoljára egy hónapja nyert bajnokit, így érthetően meg akarták őrizni előnyüket a felpörgő újpestiekkel szemben, akik a Paks ellen kaptak ki utoljára, de még mindig csak a tabella második felében helyezkednek el. Hogy nincs akkora baj, arról a mérkőzés utolsó 15 percében bizonyosodhattak meg a drukkerek, ugyanis volt még erő, és szenvedély a vendégekben: az ügyeletes góllövő, Diagne fejese talált utat a kapuba, és ettől beindultak Vignjevic fiai! Előbb Perovic passzolt Mursits mellett a hazai kapuba, majd a lefújás előtt nem sokkal Balogh vágta a kapuba a labdát. Az Újpest végül 3-1-re nyert, és egy kis levegőhöz jutott, amivel felugrott a tabella 7. helyére, míg a békéscsabai csapat továbbra is a sereghajtó, 12. helyen áll.

A 14. forduló eredményei:

Paks – Puskás Akadémia 4-2
DVSC – Budapest Honvéd 0-0
Békéscsaba – Újpest 1-3
Ferencváros – Vasas 5-1
MTK – Haladás 0-1
Videoton – DVTK 2-1

tököm

 

A tabelláért köszönet az eredmenyek.com oldalnak!

Kép forrása: rangado.hu

Demmel László