Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: Sousa taktikája 1 pontra volt elég

Az olasz bajnokság még hétfő este is zajlik. Nem is akár milyen mérkőzésekkel. A Napoli – Inter összecsapást egy igazán izgalmasnak ígérkezett Sassuolo – Fiorentina mérkőzés előzte meg. A Fior tapadna a dobogóra, míg a hazaiak továbbra is a tabella első felének az első felén maradna. 

fior

Sassuolo – Fiorentina 1:1 (1:1)
Helyszín: Reggio Emilia, Mapei Stadium Vezette: Massa (olasz)
Gólszerző: Floccari (42.) ill. Valero (5.)
Sárga lap: Floccari (53.), Vrsaljko (55.) ill. Badelj (66.)
Piros lap:  –

Sassuolo: Consigli– Peluso, Cannavaro, Acerbi, Vrsaljko– Laribi, Magnanelli, Missiroli – Sansone, Defrel, Floccari Vezetőedző: Di Francesco

Fiorentina: Tatarusanu – Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Astori – Ilicic, Vecino, Badelj, Valero; Bernardeschi, Pasqual – Rossi Vezetőedző: Paulo Sousa

Hogy máshogy kezdődhetett volna a mérkőzés, mint egy góllal. Azt a bizonyos gólt Borja Valero szerezte már az 5. percben. Segítségére volt, hogy Rossi lövése levágódott, így került a labda a a spanyolhoz, aki nem tétovázott. A gól után a mérkőzés kiegyenlített volt. Mármint a játék. Ennek ellenére a Fiorentina volt veszélyesebb. Valero egy távoli kísérletét kellett fognia Consiglinek 19. percben. Kicsit később Defrel előtt adódhatott volna lehetőség, de nem jutott el hozzá a passz. A Fiorentina szépen lassan az ellenfele fölé kerekedett. A félidő vége felé többször is veszélyeztette a hazaiak kapuját. Ahogy szokott lenni, a ki nem használt lehetőségek megbosszulták magukat. a 42. percben Floccari fejesét követően 1:1-re módosult az állás. Nem épp úgy záródott a félidő, ahogy azt a vendégek gondolták.

A második félidő is kezdődhetett volna egy találattal, ha Floccari jobban céloz. Épp a kapu mellett haladt el a labdája az 58. percben. Ezen észbe kapott a vendég csapat és rögtön egy hatalmas lövéssel válaszoltak Pasqual révén, de Consigli megint résen volt. Ezután Floccari került újra helyzetbe, de megint nem tudta befejezni góllal. Egyedül már el is dönthette volna a mérkőzést a támadó. Nagyobbnál, nagyobb helyzeteket puskáztak el a játékosok. Végig izgalmas és kiegyenlített találkozót láthatott a két szurkolótábor. Verdu a legvégén még a vendégek irányába mozdíthatta volna el a mérleg nyelvét, de a lövése messze a kapu fölött szállt el a 92. percben. Bár a Fior többet tett a győzelemért, összességében megérdemelten tartott otthon 1 pontot a Sassuolo.

fotó: seriatim.it

Borbély Szabolcs