Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Higuain duplázott

A Serie A 14. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén igazi rangadót láthattunk. A tabella első és második helyezettje mérkőzött meg egymással. Legutóbb 2:2-es döntetlent értek el egymás ellen, így a Napoli és az Inter is teljes gőzzel hajtott azért, hogy most ne kellejen elosztani a pontokat egymás között lefújás után.

 2329072

Napoli – Inter 2:1 (1:1)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly; Vezette: Orsato
Gólszerzők: Higuain (2′, 62’) ill. Ljajic (67′)
Sárga lap: Koulibaly (17’), Hysaj (36’), Allan (52’), Callejon (84’) ill. Nagatomo (35′), Guarin (52′)
Kiállítva: – ill. Nagatomo (44’)

Napoli: Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Harmsik (Lopez 79’), Jorginho, Allan – Insigne (El Kaddouri 70’), Higuain, Callejon (Maggio 87’) Vezetőedző: Sarri

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo – Guarin (Biabiany 61’), Medel, Brozovic – Persic (Jovetic 83’), Icardi (Telles 46’), Ljajic Vezetőedző: Mancini

A Fiorentina ikszelt a Saussoloval, így a Nápoly ideiglenesen lecsúszott a harmadik helyre. Higuain gondoskodott róla, hogy ez az állapot csak átmeneti legyen. Már a második percben magukhoz ragadták a vezetést a hazaiak. Higuain csapott le a kallódó labdára, és lőtte azt el a tizenhatoson belülről a kapu jobb sarkába. Handanovic tehetetlenül nézte az akciót. Ezek után a Nápoly végig dominálta az első játékrészt.

A 44. percben Allan vitte el a szélen a labdát. Nagatomo becsúszva próbálta megszerezni a labdát. Az akció sikertelen volt, és csak a játékos lábát sikerült elkaszálni. Mivel már korábban begyűjtött egy sárga lapot, így nem volt kétséges, hogy ezért a megmozdulásért villan a második sárga, ami a mérkőzés végét jelenti számára. Fájhat Mancini mester feje, a Napoli dominanciája mellé, most már emberhátrány is párosul.

A második félidő 62. percében ismét Higuain kerül a középpontba. A csatár egy remek sprintet mutat be a labdával. Két védő is üldözi, de hiába. Betör a tizenhatoson belülre, lerázza magáról a bekkeket, és megduplázza a hazai előnyt. Eldőlni látszik ez a mérkőzés.

Az Internek már csak szépítésre maradt ereje. Ljajic kap egy remek passzt, és a tizenhatoson belül nem sokat teketóriázik. Laposan küldi a kapu jobb sarkába a labdát. Ez a találat azonban aligha vigasztalja a kék-fekete drukkereket. A mérkőzés végén még próbálkoztak párszor, de Reina a helyén volt. Legnagyobb helyzetbe Jovatic került, de nem tudott élni a lehetőséggel.

A megszerzett három ponttal a Napoli visszaült a Serie A „trónjára”, és 1 ponttal előzi meg az Intert.

Tabella:

tabellaolasz

kép: goal

Nagy Gábor